Şair Alpars Selçukya’da okurları ile buluştu

Şair Alpars Selçukya’da okurları ile buluştu

Selçukya Kültür Sanat Derneği bünyesinde kurulan (SKY) Selçukya Kültür Yayınlarından ilk kitabını çıkaran Murat Bekir Alpars, okurları ile buluştu.

Selçukya Kültür Sanat Derneği bünyesinde kurulan (SKY) Selçukya Kültür Yayınlarından ilk kitabını çıkaran Murat Bekir Alpars, okurları ile buluştu. Selçukya Kültür Sanat Evinde düzenlenen imza gününde konuşan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı ve SKY Genel Koordinatörü Hasan Ukdem, “Şair, kendi içine düşen adamdır kanımca. Ömrü boyunca oradan çıkardığı madenlerden ürettiği şiirini insanların gözlerinin önüne, gönüllerinin bakacağı yerlere bırakır durur. Şiir ise, sadece kelimede, cümlede veya yazıda var olmaz; elbette oradan alır görünürlüğünü ama şiirin esas var olduğu yer ruhtur. Ve gerçek şairlerin şiirleri ruha dokunur, ruhta yer edinir, ruhla kanatlanıp uçar. şairimiz Murat Bekir Alpars da Böyle bir şiirin peşine düşmüş, şiirini mısralara dökerken insan ruhunu muhatap almış. Gerek hece şiirlerinde gerekse serbest şiirlerinde belli bir ölçüde ruha dokunmayı başarmış yolu bahtı açık olsun” dedi

Açılış konuşmasının akabinde katılımcılara Set-i Aşk adlı kitabını imzalayan şair Murat Bekir Alpars, şiir çalışmalarının devam ettiğini belirtti ve böyle güzel bir fırsat sunduğu için tüm Selçukya ailesine teşekkür ederim dedi. Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.