Sahipsiz köpek sorununda hızlı sonuç için kısırlaştırma değil "barınakla çözüm" önerisi

Sahipsiz köpek sorununda hızlı sonuç için kısırlaştırma değil "barınakla çözüm" önerisi

Prof. Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu, sahipsiz köpek sorununda kısırlaştırmanın uzun süreç alacağını, bu nedenle hızlı sonucun barınaklara yerleştirme yöntemiyle alınabileceğini bildirdi.Erzurum'da bir kız çocuğunun sahipsiz köpeklerin saldırısında yaralanması

Erzurum'da bir kız çocuğunun sahipsiz köpeklerin saldırısında yaralanması sonrası kentteki uzman akademisyenler, AA muhabirine, başıboş hayvan sorunuyla ilgili alınması gereken tedbirleri anlattı.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veterinerlik Zootekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabuncuoğlu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun değiştirilmesini ve sokaklarda "sıfır, başıboş köpek politikası" uygulanmasını beklediğini söyledi.

Gereken uygulamamanın başlamaması durumunda her geçen günün insanların aleyhine işlediğini ifade eden Sabuncuoğlu, "Gazi Meclis'imizden 5199 sayılı Kanun'un değiştirilmesini ve sokakta sıfır başıboş köpek politikası uygulanmasını bekliyoruz. Bunun bir an önce yürürlüğe girmesini istiyoruz. Yeni bir çocuğumuzun daha acısıyla karşı karşıya kalmak istemiyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.