Şahin: Ortadoğu’da Kanın Durduğu Bir Bayrama Girmeyi Ümit Ediyorum

Şahin: Ortadoğu’da Kanın Durduğu Bir Bayrama Girmeyi Ümit Ediyorum

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ortadoğu’da kanın bitmesini arzuladıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ortadoğu’da kanın bitmesini arzuladıklarını söyledi. Şahin, "Müminin kanının durduğu yeni bir bayrama girmeyi ümit ediyorum.” dedi.

Memleketi Gaziantep’te bayramlaşma törenlerine katılan Şahin, İl Özel İdaresi’nde yaptığı konuşmada Ortadoğu’da kanın bittiği bayramları ümit ettiklerini vurguladı. Kurban Bayramı’nın manevi ikliminin çok iyi anlaşılması gerektiğinin altını çizen Şahin, “İsmail’in İbrahim için İbrahim’in de İsmail için ne anlama geldiğini özümsememiz, bunu davranış moduna dönüştürmemiz gerekiyor. Beraberinde teslimiyetin, duanın, takvanın ne kadar önemli olduğunu bize gösteriyor. Aslında hepimizin kendi İsmail’ini, yani dünyada vazgeçemeyeceğimiz evladımız, makamımız, şöhretimiz neyse yatırıp bıçak altına alabilmedir. Ruhun özgürleşmesidir Kurban Bayramı. Kurban Bayramı aynı zamanda Allah’a yaklaşmaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Dini, dili, mezhebi ideolojisi ne olursa olsun herkesin kardeş olduğunu aktaran Şahin, “Bugün demokrasi, barış ve ekonomi üçgeninde ülkemizi yarınlara taşımamız gerekiyor. Bu bakımdan da bu bayramları yaşamamız, gençlerimize ve çocuklarımıza yaşatmamız ve geleceğe taşımamız çok önemli. Bayram bir tatil değildir, bir adet değildir. Bu nedenle on yıllardır bu birlikteliğimize katıldığınız için, destekleriniz için çok teşekkür ederim. Müminin kanının durduğu yeni bir bayrama girmeyi ümit ediyorum. Buradan aldığımız güçle fitneyi fesatı ve dedikoduyu ayaklarımızın altına alalım.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.