Sağlıkta hizmet kalitesi artacak

Sağlıkta hizmet kalitesi artacak

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yardımcısı Halil Etyemez, sağlıkta dönüşüm projesiyle Türkiye'de sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve adil bir hale geldiğini söyledi.

Sosyal Hizmetler Kurumu (SGK) ve hizmet sunucuları arasında tanışma ve istişare toplantısında sağlık sektöründe yaşanan sorunlar dile getirildi. Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıya Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, SGK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca, SGK İl Müdürü Cem Dinç, sağlık kuruluşlarının temsilcileri ve daire başkanları katıldı.

TÜRKİYE SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÇAĞ ATLADI

Programda konuşan Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye'nin sağlıkta son 10 yılda ciddi atılımlar yaptığını belirterek, ülkenin her alanda yeniden inşa edildiğini söyledi. Sağlıkta dönüşüm projesiyle Türkiye'de sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve adil bir hale geldiğini ifade eden Etyemez, "Hastanelerin acil çıkışlarında yaşanan çileler artık yaşanmıyor. Türkiye sağlık hizmetleri konusunda çağ atlamıştır. Vatandaşlarımız sağlık hizmetleri konusunda memnuniyetini dile getiriyor. 10 milyar TL olan sağlık giderleri 45 milyar TL'ye ulaşmıştır. Türkiye, son 10 yılda yakaladığı sağlık hizmetleri konusunda ödün vermeyecektir" dedi.74 milyonluk Türkiye nüfusunun tamamının sağlık hizmetleri şemsiyesi altında yer altında olduğunu dile getiren Etyemez, "Yaptığımız yatırımlarla vatandaşımız her geçen gün daha kaliteli hizmet alacaktır. Vatandaşlarımızın memnuniyetinin korunması gerekiyor. Kamu, özel demeden üzerimize düşün neyse onu yapacağız. Tedavi hizmetlerinde ülkemizin tüm kesimi faydalanacaktır. Konya, üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve kamu hastaneleriyle sağlıkta önemli atılımlar yaptı. Vatandaşın aldığı sağlık hizmetinin kalitesi yükselmiştir. Sağlık hizmetlerinde standart korunacak ve sürdürülecektir" diye konuştu.

 

ÖZEL HASTANELER SIKINTILI

TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca da sağlıkta dönüşüm olmasına rağmen özel hastanelerin bundan yeterince faydalanamadığını öne sürdü. Özel hastanelerin istihdama büyük katkısı olmasına rağmen karlarının artmadığını ve sürekli borçlandığını vurgulayan Seyit Karaca, "Türkiye'de sağlıkta dönüşüm oldu. Fakat özel hastanelerde de dönüşüm oldu. Enflasyon arttı, döviz kuru arttı, asgari ücret arttı. Bütün bunlar maliyete doğrudan yansıdı. 7 yıldır aldığımız ücretler konusunda haksız beyanlar var. 7 yıldır ölmediysek, bu aç kalmadığımız anlamına gelmiyor. Yılbaşından bu yana verdiğimiz hizmet bedellerini alamaz durumdayız" ifadelerini kullandı.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarının  devreye sokulması gerektiğinin altının çizen Karaca, şunları söyledi: "Nüfus yaşlanacak, kronik hastalıklar, kanser vakaları, diabet ve obezite gibi vakalar sürekli artıyor. Sağlık harcamaları ve kurumlarımıza müracaat artacaktır. 2011 yılının Ocak ayında 69 milyon TL sağlık harcaması olmuş. Sağlık Bakanlığı hastanelerinin harcamalarında ciddi artış var. Özelde ise düşüş devam ediyor. Özel hastanelerin gelirinde artış olmamıştır. Özel hastaneler yatırım yapıyor, istihdam oluşturuyor. En ucuz tedarikçiyiz. İlimize özgü talepler açısından kadro genişletilmelidir. Daha da kötüleşmemesi adına lütfen sesimize kulak verin." Protokol konuşmalarının ardından SGK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp ve daire başkanları katılımcıların sorularını cevapladı.

 HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.