Sağlıkta ciddi adım atılıyor

Sağlıkta ciddi adım atılıyor

Mevlana Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Borazan, 2010 yılının ilk 8 ayında 117’si kalp ameliyatı olan 4 bin 292 hastaya ameliyat yapıldığını söyledi

1 Mayıs 2010 tarihinde Mevlana Hastanesi Başhekimliğine gelen Doç. Dr. Mehmet Borazan, düzenlediği basın toplantısı ile hastane olarak son bir yılda gerçekleştirildikleri hizmetleri değerlendirdi. Basın toplantısı Mevlana Hastanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 1995 yılından bu yana Konya Vakıf Hastanesi olarak bölge halkına hizmet veren hastanenin 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle Mevlana Hastanesi olarak hizmet vermeye başladığını aktaran Mevlana Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Borazan, yaklaşık 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan hastanenin 38’i doktor olmak üzere toplamda 263 personelle bölge halkına hizmet verdiğini söyledi. Diyaliz ünitesi ile birlikte 100 yatak kapasiteli Mevlana Hastanesi’nin 2010 yılının ilk 8 ayında 113 bin 278 kişiye ayakta teşhis ve tedavi, 4 bin 422 hastaya yataklı teşhis ve tedavi hizmeti verildiğini belirten Başhekim Doç. Dr. Borazan, “117’si kalp ameliyatı olan 4 bin 292 kişiye ameliyat gerçekleştirildik. Bölge halkına mesleki bilgi ve becerileri itibariyle dünya standartları seviyesinde hizmet veriyoruz. Tüm çalışanlarımızın etik kurallara sonuna kadar uymaları için çalışmaktayız. Kalite standartları çerçevesinde sunduğumuz hizmetlerimizin bir neticesi olarak hastanemizin ISO 9001 ve 2008 kalite güvence belgesi (TÜV CERT) bulunmaktadır. Bu kalite belgeleri bulunan hastanemize çevre il, ilçe ve yurt dışından hastalar gelmektedir” dedi.
300 YATAKLI AKILLI BİNA PROJESİ
Yapılan çalışmaları yeterli görmediklerini, hedeflerinde her şeyin en iyisine layık olan bölge insanlarına daha modern, konforlu ve çağdaş görünüme sahip bir hastane olduğunu dile getiren Doç. Dr. Borazan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa bir sürece önce Yeni İstanbul Yolu üzerendeki Makro Market bitişiğindeki arsaya bir üniversite hastanesi projesine başladık. 300 yataklı hastane akıllı bina konseptinde olacak ve en son teknoloji ile donatılacak. Yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan yeni hastanenin, 250 kişilik yemekhane, 300 kişilik konferans salonu, ikisi otopark olmak üzere 3 bodrum ve kademeli olarak yükselen 13 katan oluşacak. Başta doktor ve hemşire olmak üzere sağlık elemanı yetiştirilecek olan eğitim ve araştırma hastanemiz aynı zamanda bölgede referans hastane olarak sağlık hizmeti de sunacak. Bulunduğumuz bölge ile sınırlı kalmayıp hem yurt içi hem de yurt dışından gelecek olan hastalara dünya standartlarında sağlık hizmeti vereceğiz. Konya’mızı en iyi şekilde dünyaya tanıtılması noktasında bu başlatacağımız Sağlık Turizmi sayesinde Konya’nın sağlık hizmetinde önemli bir merkez haline geleceğini düşünmekteyiz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.