Sağlıkçılar ikilemde kaldı

Sağlıkçılar ikilemde kaldı

Konya Tabip Odası tarafından düzenlenen domuz gribi ve aşısı konulu bilgilendirme toplantısına katılan sağlıkçılar aşı yaptırma konusunda net bir sonuca varamadı.


Konya Tabip Odası tarafından düzenlenen, ‘Domuz Gribi ve Aşısı’ konulu toplantıya çok sayıda hekim ve yardımcı sağlık personeli katıldı. Konya Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Faruk Aksoy, domuz gribinden korunmada genel enfeksiyon önlemleri ve aşının en etkili yöntem olduğunu, bu aşının uzun dönemde yan etkilerinin ne olabileceğinin ise tartışıldığını söyledi. Aksoy, ‘Domuz Gribi ve Aşısı’ hakkında tüm hekimlerimizi ve sağlıkçılarımızı bilgilendirmek için toplantı düzenledik. Amacımız toplantı vesilesi ile ülke gündemini meşgul eden virüs hakkında meslektaşlarımız ile fikir alışverişinde bulunmak birlikte çözüm yollarını araştırmak” dedi.
Şubat ayında Meksika’da başlayan domuz gribinin tüm dünyaya yayıldığını ve 400 bin kişinin hastanelere başvurduğunu ifade eden Aksoy, “Türkiye’de yaklaşık bin kişide domuz gribine rastlandı. Ancak grip olan birçok kişinin de hastaneye başvurmaması nedeniyle bu rakamın daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Salgının boyutu bilinmediği için kişisel önlemler alınarak hastalıktan korunmaya çalışılması gerekir. Domuz gribinden korunmada genel enfeksiyon önlemleri (el yıkama, maske kullanma, dengeli beslenme, kalabalık ortamlara katılmama) ve aşı en etkili yöntemdir. Ancak bu aşının uzun dönemde yan etkilerinin ne olabileceği tartışılmaktadır” diye konuştu.
Daha sonra Selçuk Üniversitesi  Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bitirgen ve Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erayman, Tabip Odası üyelerine domuz gribi ve aşısı hakkında bilgi verdi. Konuşmacıların öncelikli olarak, sağlık çalışanlarının, gebelerin ve çocukların aşılanması gerektiğini vurgularken toplantıya katılan hekimler ise aşının ne olduğunu bilmedikleri için aşının ilerde nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağını ve içeriği konusunda net bir bilgilerinin olmadığı için aşı yaptırıp yaptırmama konusunda endişe ettiklerini dile getirdi. Öte yandan toplantıya katılan bazı hekimler, Türkiye’ye gönderilen aşıların 3 ayrı çeşit olarak gönderilmesinin kafalarını karıştırdığını dile getirdi.

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.