Sağlık Kasabasına üniversite desteği

Sağlık Kasabasına üniversite desteği

Meram ilçesine bağlı Sağlık beldesi ile beldenin ilköğretim okuluna yönelik düzenlenen proje kapsamında eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif içerikli eğitim verilmeye başlandı

Konya’nın merkez Meram ilçesine bağlı Sağlık beldesi ile beldenin ilköğretim okuluna yönelik düzenlenen proje kapsamında eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif içerikli eğitim verilmeye başlandı.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan, 'Her Şey İyilik, Sağlık İçin' proje protokolünün ardından Sağlık beldesindeki eğitim ve kültür faaliyetleri başladı. Pazartesi günleri kasabada ve okulda sağlık taramaları ile sosyal etkinlikler, Salı günleri üniversitenin öğretim elemanları tarafından konferanslar ve paneller düzenleniyor. Çarşamba günleri İngilizce, arkeoloji eğitiminin yanı sıra anaokulu eğitimi veriliyor. Perşembe günleri kendini gerçekleştirme, Cuma günleri ise Türkçe, matematik ve satranç dersleri veriliyor.
Proje kapsamında beldeden kent merkezindeki Selçuk Üniversitesi'nin Uygulama Anaokulu'na eğitim ve ziyaret amaçlı getirilen anaokulu öğrencileri, önce buradaki akranları ile tanıştı ardından daha önce görmedikleri piyano ve satranca ilk kez dokunmanın heyecanını yaşadı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, çok yönlü düşündükleri proje kapsamında belde ilköğretim okulunda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra anaokulu öğrencilerine de önem verdiklerini belirterek, yeni eğitim-öğretim yılının başından itibaren kasabadaki anaokulu öğrencilerini haftada bir kez üniversitenin uygulama anaokuluna getirerek burada eğitim vereceklerini söyledi.
Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edecek projenin birinci periyoduna başlandığını, toplam 3 ayrı periyot hazırladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Proje süresince ilköğretim ve okul öncesi eğitimin yanı sıra kasaba halkına yönelik de bir takım eğitsel ve sosyal faaliyetler gerçekleştireceğiz. Örneğin proje hayatiyete geçer geçmez Diş Hekimliği Fakültemiz tarafından bölgede diş taraması yapıldı. Yakında Selçuklu Tıp Fakültemiz tarafından göz sağlığı taraması ile Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından genel sağlık taramaları yapılacak. Ayrıca öğrencilere yönelik sivil savunma, etkili ders çalışma teknikleri, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığı konularında konferans verilecek. Kasaba halkına yönelik olarak ise aile içi iletişim ve ilk yardım başta olmak üzere birçok konuda konferans verilecek. Hem okula hem de kasaba halkına yönelik olarak öğrenci topluluklarımız tarafından belirli periyotlarda tiyatro oyunları sahnelenip, konserler verilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.