Sağlık için süt için

Sağlık için süt için

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bahattin Akyürek, süt tüketiminin başta kemik erimesi olmak üzere bir çok hastalığı önlediğini belirterek, erken yaşlarda süt içmenin önemini anlattı

İnsanların sağlıklı süt konusunda farkındalığının artırılması ve sağlıklı süt içiminin yaygınlaştırılması amacı ile “Osteoporozdan (kemik erimesi) Korunmak İçin Sağlıklı Süt İçin” konulu bir eğitim programı düzenlendi. Hekimevi’nde düzenlenen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bahattin Akyürek, insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında sağlığın özel bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

SAĞLIK BİLİNCİNİ GELİŞTİRMELİYİZ
Sağlığın korunması ve geliştirilmesinin kişinin öncelikle kendi sağlığına sahip çıkması ve sağlık bilincini geliştirmesi ile mümkün olacağına dikkat çeken İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bahattin Akyürek, “Minimum hastalık riski ve maksimum sağlık için yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, sigarasız yaşam, stresten uzak durma ve düzenli sağlık kontrolü şarttır. Yeterli ve dengeli beslenmek için ise süt grubu, et, yumurta, kuru baklagil grubu, sebze ve meyve grubu ile tahıl ve tahıl ürünleri grubu besinlerinden önerilen miktarlarda tüketilmelidir” dedi.
YETERİNCE SÜT TÜKETMİYORUZ
Türkiye genelinde gıda tüketimine bakıldığında tahıl ve tahıl ürünlerinin tüketiminin ilk sırada yer aldığını dile getiren Bahattin Akyürek, bunu sebze ve meyve tüketiminin takip ettiğini bildirdi. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarda tüketiminin her yaş grubu için çok önemli olduğuna vurgu yapan Akyürek, “Ülkemizde süt içme alışkanlığı maalesef yaygın değildir. Kişi başına yıllık içme sütü tüketimi ülkemizde sadece 24 litredir. Oysa bu miktar birçok Avrupa ülkesinde 100 litrenin üzerindedir. Yaşamın başlangıcından itibaren, her yaş döneminde sağlıklı beslenmede çok önemli bir yere sahip olan süt, insan organizması için pek çok besin öğesini bileşiminde yeterli ve dengeli bir şekilde içeren harika bir besindir. Bu denli değerli bir besin maddesinin tüketiminin arttırılması ve özellikle hayatımız boyunca sahip olduğumuz alışkanlıkların edinildiği en önemli dönem olan çocukluk ve gençlik dönemlerinde süt içme alışkanlığının kazanılması çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
GÜNDE EN AZ 2 BARDAK SÜT İÇİLMELİ
Sağlıklı bir yaşam için her yaş grubundan insanın günlük en az 2 su bardağı süt ve süt ürününü tüketmesi gerektiğini aktaran İl Sağlık Müdür Vekili Akyürek, “Kalsiyum, kemik yoğunluğunun artmasında en önemli mineraldir. Süt ve süt ürünleri tüketmeden bu kalsiyumu almak ise mümkün değildir. Süt tüketimi, sağlıklı bir toplum oluşturulmasının yanında kemik erimesi gibi ülkemizde özellikle ileri yaş kadınlarda sıklıkla görülen ve tedavisi için bütçemizden önemli bir yer ayırdığımız önlenebilir kemik hastalıklarının görülme sıklığı ve sağlık harcamalarının azaltılmasına da çok önemli bir katkıdır” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından süt ve süt ürünlerinin önemini anlatan konferans verildi. Konferansa gelen misafirlere ise süt ikram edildi.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.