Sağlık camiasından özür tepkisi

Sağlık camiasından özür tepkisi

Bir grup aydının başlattığı Ermenilerden özür dileme kampanyasına Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoyun da imza atması sağlık camiasında tepkilere neden oldu.

Konya-Karaman Tabip Odası Başkanı Faruk Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri düzenlediği basın toplantısında Gürsoy’un Ermenilerden özür dilemesini bütün Tabip Odaları özür dilemiş gibi algılandığını kaydederken, Türk halkının özür dileyecek hiçbir hatalarının olmadığını ifade ederken, “Çünkü bizim tarihimizde özür dilenecek bir şey yapılmadı” dedi.

Konya-Karaman Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Faruk Aksoy, kampanyaya imza atanlar arasında Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy’un da bulunmasının tamamen kendisini bağladığını ifade ederken, atılan bu imzanın 62 Tabip Odası adına özür dilemiş gibi algılanmamasını istedi.
Ermenilerden özür dileyen sözde aydınlara da tepki gösteren Aksoy, tehcirin sadece Osmanlı’nın yapmadığını Balkanlarda da Türklerin katledildiğini hatırlatırken, “Ancak Balkan Savaşlarında milyonlarca Müslüman Türk katledilmesine rağmen, ne Yunanistan ne de Bulgaristan bizden özür diledi. 1945 ile 1962 yılları asasında Cezayir’de 1,5 milyon Cezayirli katledildi. Ancak Fransa çıkıp özür dilemedi” dedi. 
Konuşmasının sonunda 1992 yılında Ermeniler tarafından Hocaali’de yapılan katliama değinirken, “Hocaali katliamıyla ilgili açıklama yapmayanların, olmamış bir katliam için özür dilemelerini kınıyoruz ve biz yapılmayan hayali bir olaydan dolayı özür dilemiyoruz. Tarihi unutanlara hatırlatmak isteriz, Sultan 2. Abdülhamit’in özel doktoru Ermeni idi ve Osmanlı zamanında diğer üst düzey görevlerde de birçok Ermeniler görev yapıyordu. Yapmadığımız bir sözde katliamlardan dolayı bugün Ermenilerden özür dileyenler, yarın Rumlardan, Yahudilerden de mi özür dileyecekler. Ayrıca Ermenilerle Türkler yaklaşık 900 yıl boyunca bir arada yaşadı ve Osmanlı zamanında ‘Milleti Sadıka’ diye anıldı. Eğer Osmanlı asimile edecek olsaydı 900 yıl boyunca yapardı ve şu anda dünya üzerinde bir tane Ermenice konuşan kişi kalmazdı” diyerek sözde aydınların özür dileme kampanyalarını kınadı.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.