Sağlık çalışanları kazandı

Sağlık çalışanları kazandı

Sağlık-Sen Konya Şube Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında toplu sözleşmeyi değerlendirdi.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayısının 1,50'den 1,70'e çıkarılmasını ve hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılmasını sağladıklarını bildiren Arıcan, Kamu İşveren ile Kamu Görevlileri Sendikaları heyetleri arasında anlaşmayla sonuçlanan görüşmelerin ardından imzalanan toplu sözleşme metninde özel hizmet tazminatı yansıtma oranlarının artırıldığını ve memur emeklilerinin maaşlarına ayrıca 100 lira zam yapıldığını belirtti.

Emekli kamu görevlilerinin maaş artışının yanında emekli ikramiyelerinde de 3 bin 765 lira artış sağlandığına dikkati çeken Arıcan, emeklilere yapılan zam oranının yüzde 19,1'e denk geldiğini kaydetti.

Gelecek yıldan itibaren uygulanmak üzere sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için "Bilim Kurulu" oluşturulmasına da karar verildiğini vurgulayan Arıcan,  "Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayısının 1,50'den 1,70'e çıkarılmasını ve hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılmasını sağladık. Cuma namazına gitmek isteyenlerle ilgili düzenleme, ibadet hürriyetine ilişkin önemli bir kazanım oldu. Görevliler Cuma günleri 2 saat izin kullanacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sözleşme gereği 2016 için yüzde 6+5 ve 2017 için yüzde 4+3 oransal zammın yanı sıra enflasyon farkı da ödeneceğini belirten Arıcan, "Görüşmelerin ilk günü mutabakata varılan ilave bir derece ve eş durumu özrüne ilişkin hükümler de sözleşmede yer aldı. Buna göre, 2005'ten sonra göreve başlayan kamu görevlilerine ilave 1 derece verilecek ve eş durumu özrü süresi 3 yıldan 1 yıla indirilecek" dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.