Sağlık Bakanlığı: Hastaya, Mers-cov Ön Tanısı Konuldu

Sağlık Bakanlığı: Hastaya, Mers-cov Ön Tanısı Konuldu

Sağlık Bakanlığı, yapılan tetkikler sonucu hastaya, MERS-CoV ön tanısı konulduğunu, servislerin kapanmasının söz konusu olmadığını bildirdi.Bakanlık, bugün medyadaki Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine ‘Ebola’ şüphesi...

Sağlık Bakanlığı, yapılan tetkikler sonucu hastaya, MERS-CoV ön tanısı konulduğunu, servislerin kapanmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bakanlık, bugün medyadaki Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine ‘Ebola’ şüphesi ile bir hasta getirildiği ve hastanenin acil servisinin hasta ve ziyaretçilere kapatıldığı iddia edilen haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilen konuya ilişkin şunlar ifade edildi: "İki gün önce Suudi Arabistan’dan yurda giriş yaptığı bilinen 66 yaşındaki kadın hasta, bugün sabah Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine 112 ambulansı ile getirilmiştir. Hasta bu hastaneden ilgili referans hastane olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisine sevk edilerek müşahade altına alınmıştır. Yapılan tetkikler sonucu hastaya, MERS-CoV ön tanısı konulmuştur. Hastadan alınan örnekler ileri tetkik için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı’na gönderilmiştir. Yukarıda adı geçen her iki hastanede de Acil Servis faaliyetlerine devam etmekte olup, servislerin kapanması söz konusu değildir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.