Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Paniğe Gerek Yok

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Paniğe Gerek Yok

AK Parti Muş Teşkilatı Danışma Mmeclisi Toplantısı’na katılmak üzere kentte gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ebola ve Mers virüsü konusunda vatandaşların panik yapmasına gerek olmadığını belirterek her türlü önlemi aldıklarını...

AK Parti Muş Teşkilatı Danışma Mmeclisi Toplantısı’na katılmak üzere kentte gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ebola ve Mers virüsü konusunda vatandaşların panik yapmasına gerek olmadığını belirterek her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezsinoğlu, AK Parti Muş teşkilatının danışma meclisi toplantısı için özel uçakla Muş'a geldi. İlk olarak Muş Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’na geçen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, gazetecilerin Ebola ve Mers virüsü ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Müeezsinoğlu Mers ve Ebola virüsü konusunda tüm önlemleri aldıklarını belirterek, vatandaşların panik yapmamasını istedi. Sağlık Bakanlığı olarak her türlü tedbiri aldıklarının altını çizen Müezzinoğlu, "Bakanlık olarak gerekli tedbirleri alıyoruz. Fakat özellikle vatandaşa bir şey söylemek istiyorum. Paniğe gerek yok. Asla olağan üstü bir duyarlılığa gerek yok. Olağan üstü bir durum yapacak olan tek kurum Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlardır." dedi.

"6 AYDIR TÜM TEDBİRLERİ ALDIK"

Sağlık Bakanlığı'nın ebola ve mers virüsü konusunda çalışma yaptığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Bakanlığımız Ebola ile bir yıldır, Mers virüsü ile ilgili olarak altı aydır tüm tedbirleri alıyor. O bölgelerden gelen vatandaşlarımız yakın tabibe alınıyor. Ebola'nın çıktığı dört ülkeden gelen vatandaşlarımız ve gelen diğer insanlarla ilgili olarak yakın takip yapıyoruz. Şu anda her iki virüsle ilgili olarak ülkemizde olağan üstü bir durum yok."

Ülke genelinde 49 hastanede gerekli görevlendirmelerin yapıldığını kaydeden Müezzinoğlu, "Vatandaşımız panik havasına düşmesin, ateşli bir durumda veya solunum sistemi rahatsızlığında panik havasına gerek yok. Ülkemizde 43 ilimizde bulunan 49 hastanemizde gerekli görevlendirmeler yapıldı." şeklide konuştu.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamadan sonra Muş AK Parti Danışma Kurulu Meclisi'ne katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.