Sağlığına kökten kavuştu

Sağlığına kökten kavuştu

Meram Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonla 1.5 yıldır kemik ilgi kanseri olan 58 yaşındaki hastanın kendisinden alınarak dondurulan kök hücrenin nakledilmesiyle eski sağlığına kavuş

Meram Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla 1.5 yıldır kemik ilgi kanseri olan 58 yaşındaki hastanın kendisinden alınarak dondurulan kök hücrenin nakledilmesiyle eski sağlığına kavuştuğu bildirildi.
 Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Aynur Uğur Bilgin, Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Cevdet Metli'ye Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kök Hücre Nakil Ünitesi'nde, kök hücre nakli yaptıklarını söyledi.
Metli'den önceden alınan kök hücrenin dondurularak tekrar hastaya nakledildiğini ifade eden Bilgin, ''Hastamızın durumu oldukça iyi. Şu anda nakil ünitemizde, hastanın kendisinden kendisine kök hücre nakillere başladık. Ekibim deneyim kazandıktan sonra kardeşten kök hücre nakli, daha sonra ise akraba dışı kök hücre nakillerini yapabilecek noktaya geleceğiz'' dedi.
Yılda 120 hastayı tedavi etmeyi amaçladıklarını anlatan Bilgin, şunları kaydetti:
''Hiçbir eksiğimiz yok. Ekibimiz ve altyapımızla Konya genelindeki hastaları il dışına göndermemeye çalışacağız. Önceden hastalar çevre illere giderek tedavi olmaya çalışıyordu. Her ay en az 10 transplant (nakil) gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de 4 bin hastanın transplant beklediği biliniyor. Türkiye'de yeni nakil merkezleri açılsa da bu sayının ancak yarısına hizmet verilebiliyor. Var olan merkezler mevcut sayıyı karşılayabilecek noktada değil.''
''HASTALIĞIMIN İLK DÖNEMLERİNDE ÇOK BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADIM''-
Metli ise 1.5 yıl önce teşhis edilen rahatsızlığı sonucu tedavi görmeye başladığını anlattı.
Kendisini oldukça iyi hissettiğini vurgulayan Metli, ''Hastalığımın ilk dönemlerinde çok büyük sıkıntılar yaşadım. Kök hücre nakli olmam gerektiği söylendi. 1 yıllık tedavi sürecinin ardından kök hücre naklinin yapılmasıyla tekrar eski sağlığıma kavuştum'' diye konuştu.
Konya'da kök hücre naklinin yapılmasının oldukça iyi bir gelişme olduğuna dikkati çeken Metli, hastaların Antalya, Ankara ve İstanbul gibi illere gitmek yerine Konya'da tedavi edilebileceklerinin sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.
Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kök Hücre Nakil Ünitesi'nde Metli ile birlikte 63 yaşındaki Alime Doğancı'ya da kök hücre nakli yapıldığı bildirildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.