Sağlam: Gıda Güvenliğinde Eksiklikler Var

Sağlam: Gıda Güvenliğinde Eksiklikler Var

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, Türkiye’de güvenli gıda konusunda bazı adımlar atıldığını ancak yapılanları yeterli bulmadıklarını söyledi. Sağlam, "Başta hijyen konusunda titiz davranmak gerekiyor. Maalesef...

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, Türkiye’de güvenli gıda konusunda bazı adımlar atıldığını ancak yapılanları yeterli bulmadıklarını söyledi. Sağlam, "Başta hijyen konusunda titiz davranmak gerekiyor. Maalesef hayvansal gıdaların üretiminden rafa gidene kadarki tüm aşamalarında bir dizi eksik uygulama var. Gıda güvenliği alanında veteriner hekimlerin yetkilerinin artırılması gerekiyor. Bu konuda yasal düzenlemelerdeki eksiklikleri kamuoyuna daha iyi anlatacağız ve Bakanlığı uyaracağız." dedi.

Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesindeki BVHO toplantı salonunda yapılan toplantıya katılan oda yönetim kurulu üyeleri, yeni dönem projeleri gözden geçirdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan BVHO Başkanı Sinan Sağlam, veteriner hekimlerin toplum sağlığı, gıda güvenliği gibi konulardaki öncü rolünün topluma doğru anlatılmasını öncelikli hedef olarak belirlediklerinin altını çizdi. Sağlam, Türkiye’de güvenli gıda konusunda bazı adımlar atıldığını ancak yapılanları yeterli bulmadıklarını belirterek, “Başta hijyen konusunda titiz davranmak gerekiyor. Maalesef hayvansal gıdaların üretiminden rafa gidene kadarki tüm aşamalarında bir dizi eksik uygulama var. Gıda güvenliği alanında veteriner hekimlerin yetkilerinin artırılması gerekiyor. Bu konuda yasal düzenlemelerdeki eksiklikleri kamuoyuna daha iyi anlatacağız ve Bakanlığı uyaracağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de ve dünyada, zoonoz olarak adlandırılan hayvanlardan insanlara geçen ve bazıları ölümcül olan hastalıklarla yapılan mücadelenin de yetersiz olduğunu vurgulayan Başkan Sağlam, "Zoonoz hastalıkla etkin bir mücadele gerekiyor. Toplumun bu hastalıklar konusunda doğru bilgilendirilmesi için BVHO olarak üzerimize düşenleri yapmayı sürdüreceğiz. Maalesef topluma bu konuda gereken bilgiler verilmiyor." diye konuştu.

Başkan Sağlam, kamuoyunu bilgilendirmek için ulusal ve yerel televizyonlarda mesleki programlar yaptıklarını, bunları daha arttıracaklarını ve kamuoyuna sağlıklı bilgi ulaştıracak tüm mecraları etkin bir şekilde kullanacaklarını söyledi. Sağlam, medyadan topluma aktaracakları önemli bilgilerin ulaştırılması noktasında destek beklediklerini de sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.