Sabah Kalkmayanlara 'uçan' ve 'kaçan' Çalar Saat

Sabah Kalkmayanlara 'uçan' ve 'kaçan' Çalar Saat

Konya'da sabah yataktan kalkmakta zorlanan ve işe geç kalanlar için tasarlanan 'uçan' ve 'kaçan' çalar saat dikkat çekiyor.

Konya'da sabah yataktan kalkmakta zorlanan ve işe geç kalanlar için tasarlanan 'uçan' ve 'kaçan' çalar saat dikkat çekiyor.

Özel tasarımlı hediyelik eşyaları satan Cengiz Doğan, klasikleşmiş hediye anlayışını aşmak istediğini söyledi. Doğan, "Ürünlerin tamamı Avrupa ülkelerinden ithal ediliyor ve günlük hayatımızda kullandığımız ürünleri içeriyor. Genellikle sevdiklerini değişik bir hediye vermeyi amaçlayan kişiler tercih ediyor" dedi.

Satışını yaptığı hediyelik eşyalar arasında en çok ilgiyi 'Uçan' ve ' Kaçan' olarak adlandırılan çalar saatler olduğunu belirten Cengiz Doğan, şunları söyledi:

"Kaçan saatimiz iki büyük tekerleği ve alarm sistemi bulunan elektronik bir saattir. Alarmı kurulduğu ve çalmaya başladığı zaman tekerler haraket ederek evin içinde gezmeye başlıyor. Ancak kalkıp yakalayarak alarmını susturmak gerekiyor. Uçan saattin üzerinde ise bir pervane yer alıyor. Saat kurulup çalmaya başladığı zaman üzerindeki pervane hızla dönmeye başlıyor. Daha sonra havalanarak odanın bir köşesine uçuyor. Saatin alarmını susturmak için de yataktan kalkarak pervaneyi alıp saatin üstüne koymak gerekiyor. Klasik ve yatağınız baş ucunda bulunan alarmlı saatlerde küçük bir el haraketi ile alarmı durdurmanız mümkün. Sonuçta işe geç kalabilirsiniz. Ama kaçan ve uçan saatlerde bunun yapamazsınız. Mecburen yataktan kalkmanız gerekir. Böylece uyanmış olursunuz. "

LAZERLİ HAVA GİTARI

Mikrodalga fırında bir dakika ısıtıldıktan sonra giyilen ve etrafa hoş kokular yayan terliğin de ev içerisinde giymek isteyen kadınlar tarafından tercih edildiğini belirten Cengiz Doğan, cep telefonları için tasarlanan eski tip ahizenin de ilgi gördüğünü söyledi. Tamamen gitar özelliği taşıyan ve 'hava gitarı' olarak adlandırılan ürünün de ilginç konseptler arasında yer aldığını vurgulayan Doğan şöyle konuştu:

"Bu ürün Türkiye'ye yeni girdi. Elinize aldığınız zaman sadece gitarın sapını görebiliyorsunuz. Ama üzerinde notaları, ayarları, anfi ve kulaklık takılabilen çıkışları var. Gitar sapının üzerindeki notaya bastığınız zaman devamını lazerle önünüzde oluşturuyor. El haraketiyle lazerle oluşan tellere dokunarak gitarı çalabilirsiniz."

KAVanOZDAKİ ELEKTRONİK KELEBEK

Hediyelik eşyalar arasında değerli eşyalarını saklamak isteyenler için ingilizce sözlük şekli verilmiş Çelik kasanın da bulunduğunu belirten Cengiz Doğan, sözlüğün kitaplığa konularak rahatlıkla saklanabileceğini kaydetti. Amerika'da tasarlanan ve sese duyarlı olan kavanozdaki kelebeğin de çok dikkat çektiğini anlatan Doğan, "Kavanozun içerisindeki kelebek elektronik ve sese duyarlı. Odanın içerisine konulduğu zaman sesi duyan kelebek kavanozun içerisinde haraket ediyor. Kelebeğin elektronik olduğunu bilmeyen bir kişi ise sanki gerçek bir kelebek kavanozun içerisinde haraket ediyor sanıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.