Saadetten metanet çağrısı

Saadetten metanet çağrısı

Eski Başbakan, D8nin kurucusu, Milli Görüşün lideri ve SP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakanın vefatı şok etkisi yarattı.

SP İl Başkanı Mehmet Şen, “Bu millet nice Erbakan’ları bünyesinden çıkaracaktır” diyerek metanet çağrısında bulundu
Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. İl Divan Toplantısı’nda Milli Görüş lideri ve SP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat haberinin öğrenilmesiyle salona bir anda hüzün çöktü. Eski Başbakan ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, bir süredir Ankara Güven Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Erbakan'ın saat 11.40'da vefat ettiği açıklandı. Televizyonlar Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat ettiğini duyan yüzlerce vatandaş partiye akın etti. Tüm gelişmeleri partideki televizyondan takip eden insanlar gözyaşlarını tutamadı. ‘Erbakan Hoca’ya sadakat görevimizdir’ sloganları atan insanlar, Erbakan Hoca’nın ölmediğini devamlı olarak kalplerinde yaşacağını söyledi. Çok sayıda insanda Erbakan Hoca’nın ruhuna Kur’an-ı Kerim okudu.
“PARTİLİLER OLARAK METANETLİ OLMALIYIZ”
Partililerin ağladığını gören İl Başkanı Mehmet Şen, bu süreçte güçlü olunması gerektiğini bildirdi. Milli görüş davasının kişilere ait olmadığını bu davayı yatacak olanın Yüce Allah olduğunu belirten Şen, ‘Tüm Türkiye’nin ve dünyanın başı sağ olsun’ dedi. Erbakan’ın hakkın yoluna gittiğini Saadet Partisi olarak da çalışmalara devam edeceklerini anlatan Şen, gözyaşları içinde şu ifadelerde bulundu: “Bizim gözümüzde o şehittir. Çünkü hasta yatağında bile teşkilat başkanlarını toplayarak çalışma yapmıştır. Çalışarak hayatını kaybetmiştir. 1,5 milyar insanlık âleminin başı sağ olsun. İnsanlık onun gösterdiği D8 ile huzura kavuşacağını anladı. Bugün tüm Müslüman âleminde büyük bir hüzün vardır. Bizler öğrencileri olarak onun açtığı yolda hizmet etmeye devam edecektir. Bu millet daha nice Erbakan’ları bünyesinden çıkaracaktır. Fakat Erbakan kalbimizde, yüreğimizde sönmeyen bir ateş olarak kalacaktır.” Şen, D8’nin kurucusu, Milli Görüş’ün lideri ve SP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Salı günü İstanbul’da Fatih Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazının kılınacağını ve Konya’dan yüzlerce otobüsle pazartesi akşamı saat 23.00’da yola çıkarak Erbakan Hoca’nın cenaze töreninde hazır bulunacaklarını bildirdi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın kurmaylarından olan Oğuzhan Asiltürk, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın son isteğini açıkladı. Oğuzhan Asiltürk, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın resmi tören ve şaşalı bir cenaze töreni istemediğini belirtti.
Vefat haberinin duyulmasının ardından Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Konya İl Başkanı Veli Tolu ve yönetim kurulu üyeleri de Saadet Partisi’ne gelerek başsağlığında bulundu. Veli Tolu, “Acımız büyük, tüm Türkiye’nin ve İslam âleminin başı sağ olsun” dedi.
“VATAN TOPRAĞI SATILAMAYACAK KADAR KUTSALDIR”
Metanetli olunması çağrısının ardından İl Divan Toplantısı’nın devam etmesi kararı alındı. Ekonomik ve sosyal konular hakkında SP’nin görüşün açıklayan Disiplin Kurulu Üyesi Veysel Candan, zaman zaman duygulanarak zor anlar yaşadı. Fakat metanetini konuşmasının bitimine kadar bozmayan Veysel Candan, yabancılara mülk satışından İslam’ın nasıl törpülenmeye çalışıldığını kadar birçok konuya değindi. Yabancılara toprak satışının sağlanmasının ardından Yunanistan’ın ege sahillerinden, İsrail’in Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden toprak satın almaya başladığını ifade eden Candan, vatan toprağının satılamayacak kadar kutsal olduğuna dikkat çekti. Candan, “Bu hükümet zamanında domuz eti de gıda kodeksine girmiştir. TÜPRAŞ, PETKİM gibi Türkiye’nin stratejik kurumları özelleştirildi. Et balık kurumlarını kapatarak, hayvancılığı bitirdiler. Tarım yok edildi. Şimdi seçimlere üç ay kalmış hükümet tarıma ve hayvancılığa kredi vereceğini söylüyor. Daha önce neredeydin. Petrolün rafine çıkış fiyatı 1 TL’yken 4 TL’ye mazot satmaya utanmıyor musunuz? Enerji Bakanı ise ‘biz bunlarla ilgilenemeyiz’ diyor. Bankalar, borsa, altın yabancıların elinde” dedi.
“İSLAM TÖRPÜLENMEYE ÇALIŞILIYOR”
Tüm bu ekonomi tablo içinde İslam’a da soğuk davranıldığını aktaran Candan, Serv ve Lozan’da batılıların etkisinin ağır olduğunu aynı olayı Ermenistan’la yapılan görüşmeler sırasında ABD Dış İşleri Bakanı’nın Türk heyetinin yanında olduğunda da gördüklerini bildirdi. Batılı devletlerin Osmanlı Devleti’ni yıkmaya çalışarak kendilerine göre kukla devletleri kurduklarını anlatan Candan, “Bu yüzdendir ki Ortadoğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Kafkaslar’da kan ve gözyaşı durmuyor. Şuanda Batı kukla liderlerini değiştiriyor. Libya’da Kaddafi’den sonra nasıl bir yönetim olacağını hep birlikte göreceğiz. Aynı durum Tunus ve Mısır’da da yaşanacak” diye konuştu. Türkiye’de de İslami hassasiyetlerin yok olmaya başladığını dile getiren Candan, bunun en güzel örneğinin AKP’de yaşandığını ve eski mücahitlerin bugün müteahhit olduğunu bildirdi.
“28 ŞUBAT AKP İKTİDARINA ZEMİN HAZIRLADI”
Türkiye etkileyen önemli olaylardan biri olan 28 Şubat sürecinin ise ABD’de hazırlandığına vurgu yapan Candan, şunları kaydetti: “ABD’ye giden subaylar 28 Şubat sürecini hazırladı ve 18 maddelik bir karar alındı. Bu maddelerden biri din eğitimin kısıtlanmasıydı. Eğer Türkiye Doğu’ya daha çok yaklaşırsa dünyanın dengesi değişecekti. Bu durum ise ABD ve Batı politikasına tersti. Onun için askeri darbelerin tamamında CIA vardır. Askerde de darbe geleneği vardır. Onun için cumhuriyeti biz kurduk bu kapsamda milleti ve vatanı ad koruyacak bizleriz mantığı içinde hareket ediyorlar. Onun için Ergenekon, Balyoz gibi planlar ortalıkta geziyor. Bundan kurtulmamızın tek yolu ise borç almamaktır. Batı’ya bağlı olmazsak demokrasi alanında daha da ileriye gideceğiz ve ülke gerçek refaha işte o zaman kavuşacaktır.” “28 Şubat oldu da ne oldu” sorusunu soran Veysel Candan, post modern darbeyle birlikte AKP’nin doğduğunu, bankaların soyulduğunu, özelleştirmelerle Türkiye’nin ele geçirildiğini dile getirdi. Konuşmasının bitiminde hakkın rahmetine kavuşan Prof. Dr. Necmettin Erbakan için Allah’tan rahmet dileyerek, Erbakan’ın yolundan ilerlemeye tüm teşkilat mensupları ile devam edeceklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.