Saadette temayül gerçekleşti

Saadette temayül gerçekleşti

Saadette milletvekilli aday adayları için temayül yoklaması gerçekleştirildi

49 aday adayının yarıştığı temayülde partililer 24. dönem için milletvekili adaylarını belirlemek üzere sandığa gitti
Saadet Partisi (SP) Konya il Başkanlığı’nda, milletvekilli aday adayları için temayül yoklaması dün gerçekleştirildi. Parti il başkanlığı binasında gerçekleşen temayül yoklamasında partililer 14 milletvekilini belirlemek için sandığa gitti. 49 aday adayının yarıştığı temayülde, genel idare kurulu üyeleri ve genel merkez adayları temayüle katılmadı.
Temayül yoklamasında ise Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, İl Başkanı Mehmet Şen ve çok sayıda parti mensubu da hazır bulundu.
SP İl Başkanı Mehmet Şen, temayül yoklamasının aday adaylarına hayırlı olması dileklerinde bulunarak, temayül değerlendirmesinin genel merkez tarafından yapılacağını kaydetti. Partililerin özgür iradeleriyle istedikleri ilk 14 adaya oy verdiğini aktaran Mehmet Şen, “GİK üyeleri ve genel merkez adayları temayüle katılmadı. Partililer istedikleri adayları belirleyip temayül yoklamalarını zarfın içine koydular. Bu zarflar genel merkeze gidecek ve değerlendirme orada yapılacak” dedi.
SP Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, Türkiye’nin uçurumun kenarına doğru gittiğini belirterek, kurtuluşun ancak Milli Görüş kadrolarında olduğunu kaydetti. “Merhum SP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yeniden büyük Türkiye ideali, yeni bir dünya düzeni gerçekleşmesi isteniyorsa bunun adresi Konya’dır” diyen Aydın, merhum Erbakan’ın açtığı yolda Konya’yla birlikte tüm Türkiye’nin kararlılıkla yürüdüğünü söyledi. Temayül yoklamasıyla partililerin Türkiye’nin gerçek milletvekili adaylarını belirlediğini aktaran Aydın, şunları kaydetti: “12 Haziran ülkemiz açısından önemli bir seçimdir. 9 yıldır AKP iktidarının Türkiye’yi ne hale getirdiği ortadadır. Maneviyat bitmiştir. Gençlik besmele çekmeyi bile unutmuştur. Gençlik iş derdine düşmüştür. Çalışanların büyük kısmı ise asgari ücretin altında yaşam savaşı verereke köle gibi çalışmaktadır. Türkiye uçurumun kenarındadır. Milleti bu düştüğü durumdan kurtaracak tek parti ise Saadet ve onun Milli Görüş kadrolarıdır.”
TEMAYÜLDE YARIŞAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI
Abdullah Uyar, Agah yarar, Ahmet Ayaz, Ahmet Gonç, Ahmet Nebih Yöney, Ahmet Yalçın, Ali ihsan Uyan, Ali Mücevher, Burhan Nokta, Ebubekir Saydam, Erkan Yıldırım, Mehmet Çelik, Fatih Karaman, Hasan Hüseyin Uyar, Hasan Hüseyin Öz, Hatice Gerçeker, Hüseyin Körpe, İbrahim Çelik, İhsan Sürücü, İsmail Aydilek, Kerim Şenel, Kerim Taşkazan, Lokman Kuşoğlu, Lütfi Çelik, Lütfi Yalman, M. Sami Büyükyılmaz, Mehmet Altındağ, Mehmet Dereli, Mehmet Köseoğlu, Mehmet Sevim, Mevlüt Sert, Muammer Motorcu, Mustafa Derbentli, Mustafa Haksever, Mustafa Kuştul, Mustafa Özkan, Mustafa Uzun, Naciye Doğan, Necati Eroğlu, Ramazan Koç, Rauf Büyüktermiyeci, Savaş Oğuzalp, Şuayip Koçak, Ünal Yetişen, Vedat Özkan, Veysel candan, Yasemin Yorulmaz, Zülfikar Gazi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.