Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam: Kuraklık kapıda kanallar nerede?

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam: Kuraklık kapıda kanallar nerede?

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı kuraklığa dikkat çekmek için bir video yayınladı. Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, "Varlık içinde yokluk çekiyoruz. Artık yeter kuraklık kapıda. Yarım kalan kanalları tamamlayın" dedi

Konya’ya ocak ayının sonuna doğru yaklaşırken ne kar ne de yağmur yağdı. Konya kuraklıktan etkilenecek illerin başında yer alıyor. Kuraklık ve alınacak önlemler ile ilgili olarak sosyal medya hesabından video yayınlayan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, "Kış mevsimindeyiz ve ocak ayının sonuna geliyoruz. Bu saate kadar ovaya, kayda değer ne yağmur düştü ne de kar. Uzmanların açıklamalarına göre kısa vadede bir yağış da beklenmiyor. Haliyle vahim bir tablo var karşımızda. Çiftçimiz ekim yaptı hasadı bekliyor. Allah muhafaza böyle giderse çiftçimizin emekleri boşa gider. Ülkemiz de ciddi bir kıtlıkla karşı karşıya kalır. Konya Ovası çiftçimiz ve sanayicimiz için geçim kaynağı olmasının yanında; ülkemizin ihtiyacı olan buğday, pancar, mısır, ayçiçeği gibi ürünlerin üretimi noktasında da önemli bir yer tutar. Bu açıdan ovanın su ihtiyacı hepimiz için büyük bir öneme sahiptir." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-01-22-at-12-50-49.jpeg
BÜTÇE DAHA ÖNEMLİ MESELELERE HARCANMALI
Şehir için birçok yatırımın bekletildiğini ancak daha az öneme sahip projelerin hayata geçtiğini kaydeden Saydam, "Şehrimizin bu alanda nerdeyse 15 yıldır boşu boşuna bekleyen yatırımları var. Barajlar var, depolama alanları var, kanallar var. Ancak bunca yatırım yapılmasına rağmen ovaya bir türlü su getirilemedi. Nedense her şeye para bulunuyor ama önemli meselelerimiz için bir türlü para bulunamıyor, nedense ödenek ayrılamıyor. Karınca ile Ağustos böceğinin hikayesini hepimiz biliriz. Vaktinde tedbir almayan aç ve açıkta kalır. Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Bu sebeple tekrar uyarıyoruz. Artık şu israflarınızdan, aciliyeti olmayan gereksiz harcamalarınızdan vazgeçin. Yarım kalmış kanalları bir an önce tamamlayın. Henüz başlamamış olan kanalların yapımını da derhal başlatın. Acilen ovaya suyu getirin. Getirin ki çiftçimizin de milletimizin de yüzü gülsün. Yoksa yarın çok geç olabilir. Şayet ekilenler zayi olursa, yeterli mahsul olmazsa yine Ukrayna’nın, Rusya’nın kapılarını çalmak zorunda kalırız. Onlar da verirler mi bilmem. Belki paranız olsa bile alamazsınız. Çünkü bütün dünya sıkıntıya gidiyor. Yarın bir gün kanal için ayıramadığımız ama milyonlar harcadığımız o kafelerde aç karnına çok kahve içeriz. Tabi ki hepimizin yemeye, içmeye, gezmeye, eğlenmeye ihtiyacı var. Ama bunların bir öncelik sırası var. Buna dikkat etmezseniz âleme maskara olursunuz. Gün gelir gastrofest yapacak ürün dahi bulamazsınız" diye konuştu.

 


SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum