‘Saadet kadrolarında hizmet heyecanı var’

‘Saadet kadrolarında hizmet heyecanı var’

Saadet Partisi Karatay İlçe teşkilatı yaklaşan 29 Mart seçimleri dolayısıyla bir hamle toplantısı gerçekleştirdi. Konya Televizyonunun da canlı olarak verdiği toplantıya Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa

Karatay halkının ve dolayısıyla Konya halkının hizmet görmeye sevdalı bir halk olduğunun altını çizen Mehmet Şen, “Saadet kadrolarında heyecan var, liyakat var. İnşallah 29 Mart günü de içindeki bu heyecanı yarıda bırakmayarak hizmet yerlerindeki yerlerini alacaklardır” dedi. “1989 yılında hizmet kervanımız yola çıkmıştı. Yeni caddeler açmak yeni sokaklar kazandırmak suretiyle göreve başlamıştık. Merkeze ne tür yatırımlar yapmış isek kenar mahallelerimize de aynı hizmeti götürdüğümüze Konya halkı şahit olmuştur. 2004’te yeniden gelemeyişimizin sebebi herkes tarafından malumdur ki, konjöktür gereği mevcut parti kazanmıştır” diyen Şen, şöyle devam etti: “Belediye başkanlığı görevi bir emanettir. Emaneti yerli yerinde kullanmak da Milli Görüş zihniyetini taşıyanların işidir. Biz yetkiyi halktan alıyoruz. Hiçbir zaman da halktan almış olduğumuz bu yetkiyi kötüye kullanmadık. Halkımız arasında bize rey verene de vermeyene de karşı alınımız her zaman ak bir tablo sergiledik. Belediye seçimlerine çalışma startı verdiğimiz günden bu yana özellikle genç kardeşlerimizin büyük destek vermesi ile tüm teşkilat kadromuzun neredeyse mesailerinin tamamını bu yolda harcadıklarını görüyoruz. Bu ne demektir biliyor musunuz? Biz şeffaf ve halkın refah seviyesini üstün tutan bir belediye istiyoruz demektir. Biz belediye başkanlığımız döneminde makam kapılarımızı hiçbir zaman halkımıza kapatmadık. Aksine herkesin yemek saati olarak bildiği 12-13 saatleri arasında bizler halkımızın dertlerine derman olabilmek adına bir araya geliyorduk. Çünkü halkımız da bu şekilde kendisi ile kaynaşan bir belediye başkanı istiyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa da “Biz dün kurulmuş bir parti değil 40 yıllık geçmişi olan bir partiyiz ve prensibimiz de halka hizmettir. Halka hizmetin yolu da Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurmaktan geçiyor” dedi. Konya’da en büyük ve ilk hizmetleri Milli Görüş belediyelerinin gerçekleştirdiğine dikkat çeken Mustafa Özkafa, “En büyük parkları biz yaptık. Tramvay hizmetini Anadolu’ya ilk biz getirdik. Konyamıza 42 katlı gökdeleni biz kazandırdık. Toplu konutta en ucuz şekilde konut edindirme hizmeti bize nasip olmuştur. Alt ve üst geçitleri ilk biz yaptık. Yine Mevlana Kültür Merkezini biz açtık ama bugünkü belediye kalkmış onu da biz yaptık diye bilboardlara ilanlar vermektedir. Oysa 2003 yılı Şeb-i Arus törenlerinde Başbakan ile birlikte kurdelesini kestik. Şimdi belediyeye soruyoruz neden bunu bu şekilde yazdınız diye? Cevaba bakın ‘boyasını badanasını biz yaptık, ondan yazdık’ laf mı şimdi bu? Bizim başkanlığımız döneminde suyun tonunu 50 kuruştan halkımızın hizmetine sunarken bugün bakıyorsunuz aynı suyu mevcut belediye 2 TL’den halkımıza veriyor. Biz faturalandırmayı 2 ayda bir yapıyorduk ki ancak 15-20 TL tutardı. Ancak mevcut belediye bunu 25 güne düşürmüş. Türkiye’de en ucuz meskenleri biz yapmıştık. İstiklal konutlarına bakın, zamanında bir daireyi 3 bin TL’ye mal edip satmıştık halkımıza. O günün 3 bin lirası bugünün 20 bin lirasına eşdeğer olduğunu görüyoruz. Bu kadar ucuz fiyata daire yapabilecek başka bir babayiğit var ise çıksın karşımıza hodri meydan diyoruz. Her şeyin denenmesi lazım mantığı ile bakıldığında Milli Görüş belediyeciliği de bundan önce 1994 yılında yüzde 45 ile 1999 yılında da yüzde 50 ile belediyeleri Konya’da teslim almıştı. Ancak 2004 yılına gelindiğinde halkımız bu sefer de yeni çıkan konjöktür partisini denemeyi yeğledi. Ama şuan geri dönüp de arkasına baktığında neleri kaybettiğini yeni anladı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde halkımızın aynı hatayı yapmayacağı görüşündeyiz. Zira ülke yönetiminde de Milli Görüş’ün hizmeti aşikardır ki, maaşına yüzde 100 zam isteyen Saadet Partisi’ne oy vermelidir diyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum