Rusya’da Kültür Festivalinde Şerbet Dağıtıldı, Ebru Yapıldı

Rusya’da Kültür Festivalinde Şerbet Dağıtıldı, Ebru Yapıldı

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Kültür Festivali, içinde Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülke temsilcisini bir araya getirdi.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Kültür Festivali, içinde Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülke temsilcisini bir araya getirdi. Festivalde Türk temsilciler, Ebru gösterisi gerçekleştirdi, şerbet dağıttı ve müzik resitali sundu.

St. Petersburg şehrinde bulunan Elagin Adasında gerçekleştirilen festival, aralarında Polonya, Brezilya ve Hindistan’ın da bulunduğu 10 ayrı ülke temsilcilerini bir araya getirdi.

Festivale katılan ülkeler, kendilerine ait stantlarda çeşitli el işi eşyalar ve yöresel ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Türkiye’yi temsilen festivale Rus-Türk Kültür Merkezi katıldı. Türkiye’ye ait stant festivalin en çok ilgi çeken standı oldu. Özellikle Ebru sanatına büyük ilgi gösteren davetliler, Ebru sanatını denemek için uzun kuyruk oluşturdu. Festival alanında Yerel halk kıyafeti giyen şerbetçi, davetlilere Osmanlı şerbeti dağıttı.

Programlar ilgili açıklama yapan Festival koordinatörü Yevgeniya Venediktskaya, bu yıl ikincisi düzenlenen programın gerçekleştirilme amacının, Rusları diğer ülke kültürleriyle tanıştırmak olduğunu söyledi. Bu sayede insanların diğer kültürleri canlı olarak tanıma imkanı bulabileceğini ifade eden Venediktskaya festivalin Rusya’nın diğer pek çok şehrinde de düzenlendiğini belirtti.

Festival açılışı, Rus sanatçılar tarafından seslendirilen şarkıyla başladı. Ardından sahne alan Rus-Türk Kültür Merkezi Neva grubu küçük bir konser verdi. Festival katılımcılarına çeşitli bilmeceler soruldu ve bilenlere çeşitli hediyeler verildi.

Festival aşırı sıcak havaya rağmen gerçekleştirilirken, Festivali izlemeye gelen bir çok insanın ağaç gölgeliklerinde festivali takip ettikleri görüldü. Festival yapılan kapanış konuşmasının ardından sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.