Rus turist Türkiye'den 80 daire satın alıp bu sistemi kurdu!

Rus turist Türkiye'den 80 daire satın alıp bu sistemi kurdu!

Türkiye'de en çok gayrimenkul satın alan Ruslar tepki çeken bir sistemi hayata geçirdi. Rus turist 80 daire satın aldı ve bu sistemi hayata geçirdi.

Yabancılara en çok gayrimenkul satışı yapan ülkelerin bayında Türkiye geliyor. Ülkeden küçük bir gayrimenkul satın alana bile vatandaşlık veriliyor. Öyle ki son yıllarda Türkiye'den vatandaşlık alan binlerce yabancı var. Bazıları ise çok daha büyük satın almalara imza atıyor.

ruslar.jpg

YENİ BİR SİSTEM KURDU

Son olarak Antalya'da bir Rus turist 80 daire satın aldı. Söz konusu satın almanın ardından ise bu binada bir sistem kurdu. Kayıt dışı olarak satın aldığı binaya resepsiyon kuran turist burayı otel gibi işletmeye başladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, son dönemde Antalya'da satılan gayrimenkul sayısının 108 bin olduğunu belirtti.

antalya.jpg

GÜVENLİK İÇİN GEREKEN YAPILMALI

Yukarıda olduğu gibi toplu halde satın almalara imza atan yabancılar var. Bu daireleri kayıt dışı kiraya veren yabancılar Antalya'nın güvenliğini de riske atıyor. Türkiye'nin turizm temsilcileri ise bu duruma bir çözüm getirilmesi için yetkililere sesleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum