Rum Ortaokulu Ve Lisesi İnşaata Takıldı

Rum Ortaokulu Ve Lisesi İnşaata Takıldı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde bu yıl açılması planlanan ortaokul ve liseye, binanın onarım çalışması bitmeyince izin verilmedi. 50 yıl aradan sonra geçen yıl ilk defa ilkokulun açılmasına izin verilmişti. Zeytinli köyünde geçen...

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde bu yıl açılması planlanan ortaokul ve liseye, binanın onarım çalışması bitmeyince izin verilmedi. 50 yıl aradan sonra geçen yıl ilk defa ilkokulun açılmasına izin verilmişti.

Zeytinli köyünde geçen yıl açılan ilkokulun ardından Gökçeada’daki Rum asıllı vatandaşlar, bu yıl da ortaokul ve lisenin açılması için yazın çalışmalara başladı. Okul binası için de Tepeköy’deki eski anaokulu binası seçildi. Rum Özel Ortaokulu ve Lisesi adı altında okulun açılması için eski binada onarım çalışmalarına başlandı. Okulda bir yanda onarım çalışması devam ederken, diğer tarafta İmroz (Gökçeada) Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı İoakim Kamburopulos, okulun kurucusu sıfatıyla 21 Ağustos tarihinde Gökçeada Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okulun açılması için izin istedi. Başvuru üzerine milli eğitim müdürlüğü, 2 müfettiş okula gönderdi. Okulda inceleme yapan müfettişler, okulun fiziki olarak 1 Eylül tarihine kadar hazır olmadığını rapor etti. Rapor üzerine okulun bu yıl açılmasına izin vermedi. Okuldaki onarım çalışmasının ise Pazar gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

EKSİKLERİNİ GİDERMEYEN OKULLARA İZİN VERİLMİYOR

İzinin çıkmaması üzerine bugün bir gazete yapılan haber üzerine açıklama yapan Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, okulun inşaat halinde olması nedeniyle izin verilmediğini söyledi. Memiş, "Ortaokul ve lise açılmasıyla ilgili kurucu tarafından 21 Ağustos tarihinde müracaat edilmiş. Biz de bunun üzerine en kısa sürede yazışmaları tamamlayarak inceleme yapması için 2 müfettiş görevlendirdik. O tarihte yapılan müfettiş incelemesiyle, henüz inşaat halinde olan okulun fiziki olarak eğitim öğretime hazır olmadığı hem fotoğraflarla belgelendi, hem de bir rapor yazıldı. 5580 sayılı kanunun 3. maddesi gereği, Türkiye’deki tüm özel okulların eksikliklerini tamamlayarak 1 Eylül tarihine kadar onay alınması gerekiyor. Eksiklerini gidermeyen okulların hiçbirine onay verilmiyor. Gökçeada’daki Rum okulunun konusu da bundan ibaret. Yani okulun açılmama sebebi bizden kaynaklanmıyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.