Rum Dışişleri Bakanı: Karşılığını Almadan Müzakere Başlıklarını Açmayacağız

Rum Dışişleri Bakanı: Karşılığını Almadan Müzakere Başlıklarını Açmayacağız

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) müzakere başlıklarını karşılıksız açmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Kasulidis, Türkiye’nin istemesi durumunda Kıbrıs sorununun çözüleceğini...

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) müzakere başlıklarını karşılıksız açmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Kasulidis, Türkiye’nin istemesi durumunda Kıbrıs sorununun çözüleceğini iddia etti.

Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak konuşan Kasulidis, çözümü müzakerelerine ilişkin olarak, Türkiye’nin istemesi durumunda Kıbrıs sorununun çözüleceğini, istemezse de çözülmeyeceğini iddia etti. Kasulidis, Türkiye’nin çözümü istemesi için Kıbrıs Rum tarafının ilk olarak, Türkiye için teşvik olabilecek unsurları, ardından da Türkiye’nin yürüttüğü Kıbrıs politikasında bedel olabilecek unsurları oluşturmaları gerektiğini savundu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki tutumunun değişip değişmeyeceğini, ancak müzakere masasındaki tutumun ne olacağını gördükten sonra anlayabileceklerini ifade eden Kasulidis, "Kıbrıs Türk müzakerecisi Kudret Özersay’ın müzakere masasındaki bugünkü tutumuyla Kıbrıs sorunu çözülmez." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BEDEL ÖDEMEDEN MÜZAKERE BAŞLIKLARINI AÇMAYACAĞIZ"

Türkiye'nin bedel ödemeden AB müzakere başlıklarının açılmayacağını savunan Rum Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin AB müzakere başlıklarının açılması konusunda baskı görüp görmedikleri sorusuna ise Kasulidis, bu yönde baskının her zaman olduğunu ancak Adalet ve Özgürlükler konularına ilişkin 23-24 numaralı başlıkların açılmasıyla Türkiye’nin AB ilkelerini çiğnemekten vazgeçeceğini sananların yanıldıklarını iddia etti.

Kasulidis, kapalı bölge Maraş konusunun kendileri için her zaman gündemde olmayı sürdüreceğini ve bu önerinin mantığının yabancılar tarafından da kabul gördüğünü iddia ederek "Türklerin, çözüm yolunun mantığına girmedikleri sürece Maraş’ı bize vermeyecekleri aşikardır." şeklinde konuştu.

"KKTC'Yİ HİÇBİR ZAMAN TANIYAMAYACAĞIZ"

Kasulidis, yabancıların KKTC’yi hiçbir zaman tanımayacaklarını da iddia ettiği röportajında, KKTC’nin yabancılar tarafından tanınmasının, uluslararası hukukun ve uluslar arası kararların çiğnenmesi anlamına geleceğini aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.