Rtl’in Maç Yayını Beğenilmedi

Rtl’in Maç Yayını Beğenilmedi

Dünya kupasında Alman futbol severleri ARD ve ZDF’in deneyimli ve yüksek kaliteli yayınlarında, ücretsiz HD özelliğinde futbolun keyfini çıkardı. Üstüne bir de şampiyonluk coşkusunu yaşayan Almanlar belli bir aradan sonra önce Arjantin...

Dünya kupasında Alman futbol severleri ARD ve ZDF’in deneyimli ve yüksek kaliteli yayınlarında, ücretsiz HD özelliğinde futbolun keyfini çıkardı. Üstüne bir de şampiyonluk coşkusunu yaşayan Almanlar belli bir aradan sonra önce Arjantin dostluk maçı ve geçtiğimiz Pazar günü resmi müsabakada milli takımlarına kavuştu. Dostluk maçında final rakibine yenik düşen Panzerler ilk resmi müsabakasında İskoçya’yı Dortmund’da yendi. Bu maç ile beraber yıllar sonra milli müsabaka yayın haklarını elde eden RTL televizyonu seyirciler için bir takım yenilikleri beraberinde getirdi.

Rheinische Post gazetesi “ARD ve ZDF’in deneyimli ve yüksek kaliteli yayınına alışkın seyirci RTL’in gayretli fakat kısmen hatalı ve abartılı yayını ile karşılaştı.’’ yorumunda bulundu. Ayrıca röportaj sorularının basit kaldığını, sunucu ve konuk yorumcunun tam bir uyum içerisinde görünmediğini, maç öncesi hazırlık kliplerinin efektleri ve müzikleri ile bir milli müsabakaya değil, daha çok RTL’in Dschungelcamp gibi diğer formatlarına uygun gibi idi olduğunu yazan RP, “üstelik bu kanalda HD yayın ücretli’’ dedi.

Rheinische Post gazetesi rakip yayıncı ZDF’in uzman yorumcu olarak Oliver Kahn’ı tercih etmesine karşın RTL’in ise bir diğer milli kaleci olan Jens Lehmann’ı aldığına dikkat çekti. Maç sonrası röportaja davet edilen teknik direktör Joachim Löw ve forvet Lukas Podolski de ARD/ZDF’ten alışkın oldukları ortamı bulamamış gibi bir görüntü sergiledi. Sunucunun Podolski’ye yönelik “118 milli maça çıktın. Sanırım bu gidişle 10 dakika, 20 dakika oynayarak 150 milli maça çıkmış olacaksın.’’ gafına deneyimli santrfor “Hedefim elbette 90 dakika mücadele etmek.’’ şeklinde yanıt verdi.

Antrenör Joachim Löw’de stüdyoyu terk ederken kameranın önünden geçmek zorunda kalınca garip bir görüntü daha ortaya çıkmış oldu. RTL’in bir dahaki maç yayınına kadar ne tür değişiklikler ile bu eleştirilere yanıt vereceği şimdiden merak konusu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.