Roman Çiftlerin Nikahları Çocukları Eşliğinde Kıyıldı

Roman Çiftlerin Nikahları Çocukları Eşliğinde Kıyıldı

Bursa’da çeşitli sebeplerle resmi nikah kıyamamış 29 Roman çift için toplu nikah töreni düzenlendi. Bursa Valiliği, Roman Dernekleri Federasyonu ve Yıldırım Belediyesi ortaklığı ile düzenlenen tören neşeli anlara sahne oldu. Yıldırım...

Bursa’da çeşitli sebeplerle resmi nikah kıyamamış 29 Roman çift için toplu nikah töreni düzenlendi. Bursa Valiliği, Roman Dernekleri Federasyonu ve Yıldırım Belediyesi ortaklığı ile düzenlenen tören neşeli anlara sahne oldu. Yıldırım Belediyesi Bayrak alanında düzenlenen törene bazı Roman çiftlerin çocuklarıyla birlikte katılması ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu’nun yanı sıra, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen ile Roman vatandaşlar katıldı.

Vali Münir Karaloğlu, konuşmasında ailenin önemine vurgu yaptı. Resmi nikahlarını yapamayan 29 çiftin toplu nikahını kıydıklarını belirten Karaloğlu, “Bu gün burada un var, şeker var, su var bizde helva yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Bu gün evlenecek çiftlere bakıyorum ben, bir kısmı ‘ya biz bu masaya niye oturduk’ der gibi oturuyor. Arkadaşlar bu iş çok ciddi bir iş yalnız, bakın bu iş çok ciddi bir iş. Biraz sonra resmi olarak ‘evet’ dediğiniz zaman biz resmi olarak da birer aile oluşturmuş olacağız.” demesi gülüşmeler neden oldu.

Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen de, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdikleri toplu nikah törenine büyük önem verdiklerini belirterek, “Maalesef ekonomik durumlarımız kötü olduğu için nikahlarını kıyamadılar. Bizlerde federasyon olarak elimizden geldiği kadar kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı tespit edip valime sunduk ve sayın valimiz de bu konuda bize destek sağladı.” dedi.

BİR ÇİTE SEMBOLİK NİKAH

Konuşmaların ardından sembolik olarak Pelin Büker ile Şafak Duman’ın nikahı kıyıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin kıydığı nikahın şahitliğini ise Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu yaptı. Başkan Edebali, daha sonra toplu olarak gelin ve damat adaylarına evlenmeyi kabul edip etmediklerini sorup nikahlarını kıymış oldu.

Nikahın ardından Vali Münir Karaloğlu, evlilik cüzdanını Pelin Büker’e takdim etti. Renkli görüntülerin yaşandığı nikah töreninde Vali Karaloğlu, resmi nikahı kıyılan çiftlere evlilik cüzdanlarını dağıtırken, birer de altın hediye etti.

Bu sırada bazı çiftlerin nikah törenine çocukları ile katılması renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Daha sonra sembolik nikahı kıyılan Pelin Büker ile Şafak Duman, protokol üyeleri ile birlikte hazırlanan nikah pastasını kesti. Toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardından nikah töreni Roman orkestrası ve yerel sanatçıların söylediği şarkılar ve müzik dinletisi ile noktalandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.