Roboted robot yarışması nefes kesti

Roboted robot yarışması nefes kesti

Her yıl geleneksel olarak TED Okullar arasında organize edilen Roboted yarışmasının dördüncüsü bu yıl TED Konya Kolejinde gerçekleştirildi

Her yıl geleneksel olarak TED Okullar arasında organize edilen “Roboted” yarışmasının dördüncüsü bu yıl TED Konya Kolejinde gerçekleştirildi. Yarışmada 5 okuldan 70 öğrenci mücadele etti. TED Okulları geleneksel 4. “Roboted” robot yarışmasının bu yıl ki evsahipliğini TED Konya Koleji yaparken, yarışmaya TED Alanya Koleji, TED Antalya Koleji, TED Ankara Koleji, TED Konya Koleji ve TED Ege Koleji okullarından 70 öğrencinin katıldı.

TED Konya Koleji spor salonunda yapılan yarışmada öğrenciler çizgi izleyen ve serbest olmak üzere iki ayrı kategoride mücadele etti. Yarışmalar sonunda “Çizgi İzleyen kategorisinde birinci TED Antalya Koleji ( LEVOX), ikinci TED Ege Koleji (Çılgın Robot Rop Rop) üçüncü TED Antalya Koleji (Avenger), Serbest Robot Yarışmasında ise birinci TED Alanya Koleji (Kardozer), ikinci TED Konya Koleji (Cacık), üçüncü TED Konya Koleji (Sabri) oldu.

TED Konya Koleji rehber öğretmen Yeşim Ocak, “Belli bir program dâhilinde gerçekleştirdiğimiz projede öğrencilerimiz ile birlikte güzel bir çalışmaya imza attık. Sonuç itibariyle de elde ettiğimizi başarı da bizleri mutlu etmiştir” dedi.

Okul Müdürü Erdal Özkara “Öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerine katılmalarını okul yönetimi olarak her zaman teşvik ediyoruz. Son olarak TED Okullarının katıldığı “Roboted” yarışmasına ev sahipliği yaptık. Değerlendirme sonucu okulumuz Serbest Robot kategorisinde iki ayrı dereceye elde ederek bir başarıya daha imza attı. Bu yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi ve öğretmenimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.