Robert Redford, Hint Okyanusu’nda Tek Başına

Robert Redford, Hint Okyanusu’nda Tek Başına

Sinemaseverler bu hafta, dram, aksiyon türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor. Haftanın öne çıkan yapımı Robert Redford’un Hint Okyanusu’nda tek başına kurtulma mücadelesinin anlatıldığı “Sona Doğru”.

Sinemaseverler bu hafta, dram, aksiyon türlerinden oluşan seçkiler ile buluşuyor. Haftanın öne çıkan yapımı Robert Redford’un Hint Okyanusu’nda tek başına kurtulma mücadelesinin anlatıldığı “Sona Doğru”. Film de bir tek Redford rol alırken, “Sona Doğru” J. C. Chandor’un kamerasından çıktı.

SONA DOĞRU

“Sona Doğru”da usta oyuncu Robert Redford, Hint Okyanusu’nda tek başına derin bir yolculuğa çıkan ismini bilmediğimiz bir adamı canlandırıyor. Film, Redford’un 12 metrelik teknesinin zarar görmesi ve su almaya başlamasıyla başlıyor. Navigasyon aletleri ve telsiz ekipmanı bozulan adam bilmeden şiddetli bir fırtınaya doğru seyir alıyor. Teknesinin zarar gören bölümünü tamir etmekte her ne kadar başarılı olsa da yaşına rağmen edindiği denizcilik bilgisi ve gücü onu fırtınadan kurtarmaya yetecek mi? J. C. Chandor’un yönettiği ve Robert Redford’un oynadığı “Sona Doğru” aksiyon, dram türünde.

SEVGİ TAŞI

Farklılıklarla bezenmiş bir toplumun birlikte yaşayıp, aşkı, sevgiyi birlikte nasıl daha güçlü kılabileceğini anlatmaya çalışan bir film. Binlerce yıl öncesinden günümüze bir kent: Diyarbakır. Romalılardan İran Safevi Devletine kadar bir çok ırktan, dinden halklar kente egemen oldular ama bu kentte binlerce yıl değişmeyen, dünyada kurulan birçok yeni ülkeye örnek olan bir şey vardı: Birlikte yaşamak. Ahmet Hoşsöyler’in yönettiği ve Gökhan Mumcu, Zelal Dere, Mehmet Ulay ile Suat Ergin’in oynadığı “Sevgi Taşı”, dram türünde.

SU VE ATEŞ

Bir aşk ve bir şehir, bir erkeği ne kadar değiştirir? Kaderinden kaçarken aşka tutulan bir adamın hikâyesini konu alan filmde, tutkulu bir aşkın alt üst ettiği hayatlar ve bu hayatların nasıl dağıldığı anlatılıyor. 8 yıl süresince İngiltere – Türkiye hattında gelişen tutkulu bir aşkın hikâyesi ile birlikte, Türkiye’nin feodal yapısı da farklı bir bakış açısıyla işleniyor. Özcan Deniz, Yasemin Allen, Pelin Akil ile Burçin Birben’in oynadığı “Su ve Ateş”in yönetmen koltuğunda yine Özcan Deniz oturuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.