Rizeli Gençler Şehirleri Gezdi, Kültürleri Tanıdı

Rizeli Gençler Şehirleri Gezdi, Kültürleri Tanıdı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Şehirler ve Kültürler” projesi, kapsamında Rize’den 14-24 yaş arasındaki 236 genç, Diyarbakır, Van ve Amasya illerinin tarihi ve turistik yerlerini görme imkânı buldu.Gençlik Hizmetleri...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Şehirler ve Kültürler” projesi, kapsamında Rize’den 14-24 yaş arasındaki 236 genç, Diyarbakır, Van ve Amasya illerinin tarihi ve turistik yerlerini görme imkânı buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yaptığı açıklamada, '' Gençlerin yaşadıkları illerden farklı yerlere seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını, ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini tanımalarını sağlamak amacıyla 11 Ağustos – 07 Eylül 2014 tarihleri arasında “Şehirler ve Kültürler” projesini başlattık ve sorunsuz bir şekilde tamamladık. Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlatları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır.” dedi.

Geziye katılan gençler ise başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür faaliyetlerin devam etmesini dilediler.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.