Ribat'ın İslam coğrafyasına yardımları sürüyor

Ribat'ın İslam coğrafyasına yardımları sürüyor

Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt dışındaki insani yardım programlarını organize eden Ribat İnsani Yardım Derneği, ramazan ayında da İslam coğrafyasını yalnız bırakmadı.

Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt dışındaki insani yardım programlarını organize eden Ribat İnsani Yardım Derneği, ramazan ayında da İslam coğrafyasını yalnız bırakmadı. Ribat Başkanı Seyit Duman, yaptığı açıklamada, dernek olarak bugüne kadar Afrika'nın farklı bölgelerinde onlarca su kuyuları açtıklarını belirtti.

İstatistiki verilere göre; dünyada 1 milyarı aşkın insanın temiz suya erişemediğinin belirtildiğini ifade eden Duman, şunları kaydetti:

"Kirli su ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle yüzbinlerce insan hayatını kaybediyor. Afrika’da yaşanan sorunların en önemlilerinden biri susuzluk ve kuraklık. İnsanlar, suya ulaşabilmek için hergün kilometrelerce yol kat ediyor. Ulaşılan suyun çamur ve çeşitli mikroplar içermesi ise salgın hastalıklara sebep olurken, binlerce insanın hayatını yitirmesine neden oluyor. Afrika'nın ihtiyaç duyulan bölgeleri tespit edilerek bu hizmetler düzenli bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan Gazze'de çalışmalarını sürdüren derneğimiz Selahattin Eyyübi Su Arıtma Tesisi'ni de yakın bir zamanda kullanımına açacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.