Resmi Dairelerde Göçmen Sayısı Arttı, Sorunlar Azaldı

Resmi Dairelerde Göçmen Sayısı Arttı, Sorunlar Azaldı

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Uyum Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ‘Çoğulculuk birleştirir’ isimli projenin faydalarının konuşulduğu toplantıda daha fazla kuruma nasıl ulaşılacağı ile ilgili görüş alışverişi de yapıldı.KRV...

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Uyum Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ‘Çoğulculuk birleştirir’ isimli projenin faydalarının konuşulduğu toplantıda daha fazla kuruma nasıl ulaşılacağı ile ilgili görüş alışverişi de yapıldı.

KRV Uyum Müsteşarı Thomas Klute projenin hedefini, KRV eyaleti içerisindeki tüm resmi kurumlarda istihdam edilen çalışanlar arasında göçmen oranını artırmak olduğunu hatırlattı. Bu artışın ise en azından şehirdeki göçmen nüfusu ile denk olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Projenin iki yıl evvel başladığını vurgulayan Klute, o zaman projeye sadece Arnsberg Valiliği’nin katıldığını belirterek, şuanda katılan partnerlerin sayısının 15 olduğunu müjdeledi. Bununla da yetinmeyip projeyi tüm eyalet kurumlarına taşımak istediklerini dile getiren müsteşar, bunun için yoğun görüşmelerinin devam ettiğini dillendirdi ve “Modern personel idarelerinde toplumsal dönüşümler göz önüne alınmadığı takdirde hiçbir şey yolunda gitmeyecektir.” dedi.

Kültürel açılım projesini aynı zamanda toplumsal bir proje olduğunu da vurgulayan Klute, “Göçmenlerin sürekli arttığı bir ülkede kültürlerin bilinip tanınması ve ona uygun tavıra bürünülmesi zenginliktir bir kabiliyettir.” diyerek bunun kurumlara başarı olarak geri dönüşümü olacağını ifade etti.

EMNİYET MÜDÜRÜ: GÖÇMENLERLE İŞİMİZ ŞİDDETE GEÇMEDEN HALLOLUYOR

Projeye ilk imzayı atarak iki yıl içerisinde en tecrübeli konuma gelen Arnsberg Valisi Dr. Gerd Bollermann, “Projeye karar verdikten sonra bize bağlı kurumlarda 30 tane dil mevcut olduğunu gördük. Bu potansiyeli şuanda değerlendirebiliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kültürel çoğulculuğu bir şans olarak gördüklerini söyleyen Bollermann, “Hem iş ortamındaki dostane beraberliğide bu şekilde artırmak istiyoruz.” dedi.

Projenin bir diğer partneri Gelsenkirchen Polisi’nden Emniyet Müdürü Anne Heselhaus-Schröer’de kurumlarındaki göçmen oranını yüzde 20’lere çıkardıklarını ve çok konuda faydalarını yaşadıklarını anlattı.

Heselhaus-Schröer’in en çarpıcı örneği ise gündelik çalışmalarında göçmenlerle olan ilişkilerin şiddete dönüşmeden sonuçlandırılması olduğunu kaydetti. Projeye 7 hafta önce imza atan Duisburg Jobcenter’de daha şimdiden çalışanları arasında bir rahatlama olduğu ifade edildi.

Müdür Norbert Maul kurum içinde dinlerarası bir takvim oluşturduklarını göçmenlerde dahil personeli bu kültürler konusunda eğittiklerini dillendirdi. Etraftaki Jobcenter’lerin kendilerine sürekli danıştıkları gibi başka kurumlarında sürekli müracaat ettiklerini dile getirdi.

Maul esas sevincini ise “Önümüzdeki aylarda Federal Jobcenter’ler toplantısın da tüm Jobcenter müdürleri önünde burada yaptığımız olumlu tecrübeleri anlatacağım” diye konuştu.

Projeye katılan kurumlar iş ilanlarında bu konuya dikkat çekerek göçmenleri cesaretlendirdiklerini ve birçok göçmen derneği ile işbirliği içerisinde göçmen genç sayısını artırmaya çalıştıklarını vurguladılar.

Projeye ismi geçen kurumların dışında Caritasverband, VHS landesverband, WDR, Rheinmetall AG, çok sayıda Ruhr belediyesi ile kurumlarının yeni imza attığı belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.