Rektör Özçelik görevine başladı

Rektör Özçelik görevine başladı

Geçtiğimiz aylarda kurulan Konya Teknik Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektörlük binasında düzenlenen bir program ile makamına oturarak, görevine başladı.

Programa Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik'in yanı sıra; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, rektör yardımcıları ve çok sayıda akademisyen katıldı. Yerel yönetimlerin ve Konya halkının sahiplenmesi ile Konya Teknik Üniversitesi'nin şehre kazandırıldığını söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, 2 buçuk yıl sonra Teknik Üniversite rüyalarının gerçekleşmiş olduğunu söyledi. Konya ve Konya sanayisi için yeni üniversitenin büyük bir kazanç teşkil ettiğine dikkat çeken Rektör Şahin, "Üniversite bünyemizdeki en önemli 3 okulumuzu Konya Teknik Üniversitemize devrettik.

Bu devri yaparken de yeni üniversitemize yük olacak olan okulları vermedik. Amacımız İTÜ, YTÜ ve ODTÜ değerinde bir üniversite olmak. Yerleştirmeler gerçekleştirildi. Puanlarda düşüş yok aksine yükseliş var. Yüzde 97'lere varan doluluk yaşanıyor. Tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. İlk rektör olarak da Babür hocamız atandı. Babür hocamız, yönetime ve teknolojiye sahip bir isim. Selçuk Üniversitesi olarak, Teknik Üniversitemizin her daim yanında olacağız. Üniversite kampüsümüzde bir süre daha eğitim görecek öğrencilerimiz. Asla öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz misafir değil, ev sahipleridir" dedi. Rektör Babür Özçelik de şunları kaydetti: "Onurlu bir görevi üstlendik. Teknik Üniversite, 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulan bir üniversitedir. Bu üniversitenin kurulma isteği ve çabası yıllardır dile getiriliyordu.

Türkiye'de gittikçe artan bir teknik üniversite oluşumu var. Sanayinin merkezi, 5 OSB'si olan ve 2 tanesi de kurulma aşamasında olan Konya'da böyle bir üniversitenin kurulması önemli. Biz, hem nitelikli eğitim ve nitelikli araştırmalar yapan bir üniversite olma hedefinde olacağız. Stratejik kurumlarla işbirliği içinde olacağız. Atanma tarihini öğrendiğim günden itibaren üniversitemiz için girişimlere başladım. Diğer üniversitelerimizle de ortak projelere imza atacağız."

EMRE ÖZGÜL  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.