Rektör Harmandar: “muğla’yı Birlikte Daha İleriye Taşıyalım”

Rektör Harmandar: “muğla’yı Birlikte Daha İleriye Taşıyalım”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Muğla’da kurulması için onaylanan Muğla Teknoloji Gelişim Bölgesi’nin ardından TEKNOPRAK A.Ş.’nin kuruluş çalışmaları devam ediyor. İlk toplantısı kamu...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Muğla’da kurulması için onaylanan Muğla Teknoloji Gelişim Bölgesi’nin ardından TEKNOPRAK A.Ş.’nin kuruluş çalışmaları devam ediyor. İlk toplantısı kamu kurum ve Ticaret ve Sanayi Odaları ile yapılmasının ardından ikinci toplantı özel sektör temsilcileri ile yapıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senato toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Amir Çiçek, MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar, Kaymakamlar, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanları ve özel sektör temsilcileri katıldı. Enerji, Tarım, Balıkçılık, Turizm, Mermer ve Sağlık alanında faaliyet gösteren şirket temsilcilerine TEKNOPARK A.Ş. hakkında ve hisse oranları hakkında bilgi verildi.

Açılışta konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, TEKNOPARK A.Ş.’nin kuruluş sermayesinin 10 milyon lira olduğunu açıkladı. Özel sektör temsilcilerine kuruluş aşaması hakkında bilgi veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, 2012 yılında yaptıkları başvurunun Muğla’da sanayinin henüz gelişmediği gerekçesi ile Bakanlık tarafından onay verilmediğini açıkladı. Muğla valisi Amir Çiçek’in göreve başlamasının ardından yeni bir dosya hazırladıklarını açıklayan Rektör Harmandar, “Özellikle yenilenebilir enerji başta olmak üzere, sağlık, turizm, tarım ürünleri ve bilgisayar sektörlerinin ön planda olduğu Teknoloji Gelişim Bölgesi’nin kurulması için karar aldık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığımız başvuru kabul edildi. Şu anda şirket kurulması aşamasına geldik. Bunun için 6 aydır çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

TEKNOPARK A.Ş.’nin kurulmasının Muğla için bir adım öne çıkmak ve bir sıçrama basamağı olarak düşündüklerini belirten Harmandar, “Amacımız TEKNOPARK şirketinin kuruluşunda sizleri bilgilendirmek istedik. Bu konuda bizlerin olduğu kadar sizlerin ve ilimizin sorumluluğu var. Şu anda kamu kurum ve kuruluşlarımız ile Ticaret ve Sanayi Odalarımız kararlarını aldılar ve şirket ortaklığına hangi oranda ortak olacaklarını belirlediler. Sizlere de belli bir süre vereceğiz ve bu şirkette sizlerle birlikte çalışmak istiyoruz, Muğla’yı birlikte daha ileriye taşıyalım istiyoruz ve derdimiz bu. Biz istiyoruz ki, katılımcılığı yüksek olsun. Herkes bu şirkette görev alsın istiyoruz” dedi.

Vali Amir Çiçek, Muğla’daki birçok firmanın hem Muğla’ya, hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sunduğunu belirtti. Vali Çiçek, toplantıya davet edilen veya edilmeyen birçok değerli firmanın kurulacak TEKNOPARK şirketinde yer alması gerektiğini ifade etti. Kurulacak şirketin ne olacağı belli olmayan bir şirket olmadığının altını çizen Vali Çiçek, “Bu buluşmaların Muğla’nın tarihine imza atacak buluşmalardır. Biz bu toplantıları sakın yanlış anlaşılmasın, paraya ihtiyacımız olduğu için değil, akıl konusunda buradan yararlanılması konusunda bu şirketin ortağı olun diyoruz. 10 milyon lira sermaye ile bu çalışma başlatılacak. Ama ileride devletimizin ve hükümetimizin katkıları ile bu rakam çok çok daha yukarılara çıkacak” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.