Refüjlerde çalışan kadınlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı

Refüjlerde çalışan kadınlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı

Yaşanan şiddetli soğuğa rağmen Konya Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki park ve refüjlerin bakımını yapan kadın işçilerin görüntüsü yürekleri burktu.

Geçtiğimiz gün hava sıcaklık değerleri sabah saatlerinde eksi 17’yi buldu. Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar, yaşanan şiddetli soğuk nedeniyle ısınmakta güçlük çekti. Yaşanan şiddetli soğuğa rağmen Konya Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki park ve refüjlerin bakımını yapan kadın işçilerin görüntüsü yürekleri burktu. Soğukta çalışan kadınlar, bir teneke içerisinde yaktıkları tahta parçaları ile ısınmaya çalıştı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen kar yağışı sonrası bir vatandaşın sosyal medyada “Ankara Yolu’nda kar altında peyzaj çalışması yapan kadınları” paylaşması sonrası pek çok vatandaş, tepkisini dile getirerek yaşanan şiddetli soğuklarda kadınların sokaklarda çalıştırılmamasını talep etmişti

img_4980.jpg

. Dün de yaşanan soğuk ve tipiye rağmen kadın işçiler şehrin pek çok noktasında park ve bahçelerde çalışmaya devam etti. Soğuktan dolayı ısınamayan kadınlar etraftan topladıkları tahta parçası ve ağaç dalları ile ısınmaya çalıştı. Durumu gören vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi. Park ve bahçelerin bakımından daha önemli işlerin olduğunu söyleyen Ali Helvacı isimli bir vatandaş, “Her biri annelerimiz yaşındaki kadınların eksi 20’lere yaklaşan sıcaklıkta çalıştırılması hepimizi üzüyor. Bu kadınları yaptırılan iş ise olmasa da olur işler. Ufak bir kar yağışında yollar buz pistine dönüyor, belediye buna önlem alamıyor. Bu kadınlar karda kışta çalışıyor. Biraz insaf. İnsanların paraya ihtiyacı var diye bu şartlara mahkum etmek yanlış” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Haberle ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden de açıklama geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Önceki yıllarda havaların Aralık ayında mevsim normalleri üzerinde gidiyordu. Biz de bu yıl park bahçe çalışmalarının bitirilmesi daha erken bitirilmesi için sözleşme yaptık. Kadınlar da Aralık ayında çalışabileceklerini söyledi. Fakat önümüzdeki yıl Aralık ayında park bahçe çalışmaları yapmama kararı alındı."

merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum