Rasim Özdenören, Hece'nin Başına Geçiyor

Rasim Özdenören, Hece'nin Başına Geçiyor

Hece Dergisi'nin 20 yıl çıkardıktan sonra genel yayın yönetmenliğini bırakan Hüseyin Su'nun ardından derginin kimin yönetimine gireceği merak konusu olmuştu. Yıllar sonra dergiciliğe dönmeye karar veren usta yazar Rasim Özdenören'in Hece'nin...

Hece Dergisi'nin 20 yıl çıkardıktan sonra genel yayın yönetmenliğini bırakan Hüseyin Su'nun ardından derginin kimin yönetimine gireceği merak konusu olmuştu. Yıllar sonra dergiciliğe dönmeye karar veren usta yazar Rasim Özdenören'in Hece'nin başına geçmeye karar verdiği öğrenildi. Hece'den yapılan açıklamada, 10 Kasım'dan itibaren Özdenören'in genel yayın yönetmenliği üstlendiği duyuruldu. Usta yazar, Şubat 2015'ten sonra aktif ve fiili olarak bu görevi yürütecek.

    Öykü ve deneme yazılarıyla edebiyatımızda önemli bir yer teşkil eden yazar Rasim Özdenören, Hüseyin Su'dan boşalan Hece Yayınları, Hece Dergisi ve Hece Öykü'nün başına geçecek. Hece'den yapılan açıklamada "10 Kasım 2014 tarihinden itibaren Hece Dergileri Genel Yayın Yönetmenliği'ni Sayın Rasim Özdenören yürütecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Kendisine çalışmalarında başılar dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

    Aynı zamanda Hece'nin kuruculuğunu da yapan Hüseyin Su, geçtiğimiz aylarda dergiyle yollarını ayırma kararı almıştı. Hüseyin Su'nun ardından aralarında yazar Celal Fedai'nin de bulunduğu 20'ye yakın şair, yazar ve öykücü dergiyle yollarını ayırma kararı almıştı.

    'YEDİ GÜZEL ADAM'DAN BİRİ

    Rasim Özdenören, lise yıllarında ‘yedi güzel adam' olarak anılan isimlerle birlikte Hamle dergisini çıkarmıştı. Alaeddin Özdenören, Cahit Zarifoğlu, Akif İnan, Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt gibi önemli isimlerle Mavera dergisini çıkardı. Nuri Pakdil'in çıkardığı Edebiyat dergisinde de uzun yıllar öykü ve denemelerini yayınlayan Özdenören, Sezai Karakoç'un çıkardığı Diriliş dergisinin de öykücülerinden biri olmuştu.

    1940 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Özdenören, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş, Malatya ve Tunceli şehirlerinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi'ni ve İÜ Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak çalıştı. 1970-1971 yıllarında araştırma amacıyla ABD'nin çeşitli eyaletlerinde kaldı. 1975 yılında Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine geldi. Aynı bakanlıkta bir yıl da müfettişlik yaptı. 1978 yılında memurluktan istifa etti. Bir süre sonra tekrar döndü. Çok Sesli Bir Ölüm ve Çözülme adlı hikayeleri ayrıca televizyon filmi olarak çekildi.

    ESERLERİ

    Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler, Kafa Karıştıran Kelimeler, Müslümanca Yaşamak, Yaşadığımız Günler, Yumurtayı Hangi Ucundan Kırmalı, Çarpılmışlar, Çözülme, Çok Sesli Bir Ölüm, Gül Yetiştiren Adam, Hastalar ve Işıklar, Yeni Dünya Düzeninin Sefaleti, Ruhun Malzemeleri, Ben ve Hayat ve Ölüm, Yeniden İnanmak, Denize Açılan Kapı, Red Yazıları, Acemi Yolcu, İpin Ucu, Çapraz İlişkiler, Kent İlişkileri, Kuyu, Yüzler, Köpekçe Düşünceler. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.