Rantiyeci değil, halk yiyecek

Rantiyeci değil, halk yiyecek

SP Konya milletvekili adayları Av. Mustafa Derbentli ve İsmail Aydilek, Milli Görüş iktidarında milletin alın terini rantiyecilere yedirmeyeceklerini belirtti

Çumra’nın Kalkın Beldesi’nde seçim çalışmaları gerçekleştiren SP Konya milletvekili adayları Av. Mustafa Derbentli ve İsmail Aydilek, Milli Görüş iktidarında milletin alın terini rantiyecilere yedirmeyeceklerini belirtti

 

Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili adaylarından Av. Mustafa Derbentli ve İsmail Aydilek, Çumra’nın Karkın Beldesi’nde Saadet Partisi’nin teşkilat binası açılışına katıldılar. Beldede düğün ziyareti ve esnaf ziyaretleri ile vatandaşlarla bir araya gelen adaylar, belde sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

‘MAZOTTAN VERGİ ALINMAYACAK’

 

Vatandaşlarla Sohbet eden Saadet Partisi Konya Milletvekili adayı İsmail Aydilek, Çiftçilerin AKP hükümeti döneminde borç batağına saplandığını ve bankaların tuzağına düşürüldüğünü dile getirdi. Aydilek, “Çiftçimiz uygulanan yanlış ekonomi politikaları neticesinde ürünün daha pahalı ve maliyetli hale gelmesinden dolayı ektiği halde daha çok zarar eder hale geldi. Vatandaşımız Borçlandırıldı. Faizcilerin, tefecilerin eline düşürüldü. Şimdi iktidar partisi mensupları gelip çiftçimizi tehdit ediyor; ‘AK Parti’ye oy vermeseniz istikrar bozulur, icralardan kendinizi kurtaramazsınız’ diyorlar. Bu şikâyetleri biz sizlerden işitiyoruz. Bu vatandaşı AKP hükümeti bu hale getirdi. Bizler Saadet Partili kadrolar olarak Allah’ın izni ile çiftçimizi bu bataklıktan kurtaracağız. Biz daha önce üretimi ve reel ekonomiyi esas alan ekonomik sistemimizle yeniden şahlanmanın öncüsü olacağız. Daha önce yaptık. Biz göreve geldiğimiz zaman ilk olarak mazottan alınan vergiyi kaldıracağız. Üretim sürecinde ki tüm girdiler en asgari orana düşecek. Çiftçimizin, üreticimizin alın terini faizci rantiyecilere yedirtmeyeceğiz.”dedi.

‘SAADET PARTİSİ MUTLAKA MECLİSTE OLMALI’

 

12 Haziran seçimlerinin bir hesap sorma ve genel değerlendirme yapmak için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Saadet Partisi Konya Milletvekili adayı Av. Mustafa Derbentli, 8,5 yıllık iktidar döneminde ne kazandık, ne kaybettik bunların analizinin yapılacağı bir seçim olacağını kaydetti. “12 Haziran ülkemiz ve milletimiz için fevkalade önemlidir” diyen Derbentli, şunları kaydetti: “AK Parti döneminde 3 alanda yapılanları mutlaka göz önünde bulundurmalıyız. Birincisi ekonomik yıkım. AKP döneminde zengin daha zengin, fakir daha fakir haline geldi. Nüfusumuzun büyük bölümü açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Dolar milyarderleri 4’ten 39’a çıkmış. Bir tarafa 72 Milyon insanımızı koyacaksınız, diğer tarafa 39 dolar milyarderini. Başbakan kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolar olduğunu söylüyor. Herkes bir hesap yapsın. 4 kişilik bir ailenin yıllık geliri Başbakanın hesabına göre 75 bin TL olmalı. Karkın’da var mı bu gelire sahip aile? Çumra’da ve Konya’da bile ender sayıda insan bulabiliriz.” Tüm bunlara rağmen iktidar ve muhalefetin, “bozkurtla gelirim, Ben insanla gezerim” kavgasına tutuştuğunu aktaran Derbentli, “Allah aşkına memleketin derdi ile dertlendikleri var mı bunların?  Saadet Partisi seçimlere endeksli çalışan bir parti değil. Bizler her zaman sizlerle beraberiz. Bizler bu vesile ile aziz milletimize şunu ifade ediyoruz. Saadet Partisi mutlaka Meclis’te olmalı, güçlü bir şekilde milletimizi parlamentoda temsil etmelidir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.