Ramazan’da diş bakımı nasıl yapılmalı?

Ramazan’da diş bakımı nasıl yapılmalı?

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Ramazanda ağız ve diş sağlığı konusunda vatandaşları uyardı.

Ağızdaki bakterilerin sayısının gezegenimizde yaşayan insan sayısından daha fazla olduğuna dikkat çeken Hasan Küçükkendirci, özellikle Ramazan ayında diş ve diş eti hastalıklarının neden olduğu ağız kokusunun pek çok kişi için önemli bir sorun haline geldiğine işaret ederek, nefesin güzel kokması için dişlerin düzenli temizlenmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Ağız hijyeninin, ağzın sağlıklı görünmesini ve güzel kokmasını sağladığına dikkat çeken Küçükkendirci, “Sağlıklı dişlere sahip olmak iyi görünmeniz ve iyi hissetmenizin yanı sıra; yemek yemenizi ve konuşmanızı da sağlar. İyi bir ağız sağlığı Ramazan ayında oruç ibadetini gerçekleştirirken sosyal yaşantınızın sekteye uğramaması için önem taşır. Kurallı ve doğru diş fırçalama ve diş ipi kullanımını içeren günlük önleyici bakım, problemleri ortaya çıkmadan önce durdurmanıza yardımcı olur. Problemlerin tedavisine göre ise daha ağrısız, ucuz ve sorunsuz bir yöntemdir. Diş hekimine yapılan düzenli ziyaretler dışında; dişeti hastalığı, diş çürüğü, ve diğer diş problemlerinin oluşumunu engellemek veya büyük ölçüde azaltmak için hepimizin yapabileceği basit uygulamalar vardır. Bunlar; günde iki defa kurallı ve doğru diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak Dengeli beslenmek ve yemekler arasındaki atıştırma sayılarını azaltmak” dedi.
Ayrıca iftar sofralarında sıkça tercih edilen şekerli ve gazlı içeceklerin ciddi ağız sağlığı problemlerine neden olabildiğini ifade eden Küçükkendirci, şunları söyledi: “Bu içecekler, her yaşta insanı etkileyen diş çürümesinin en önemli sebeplerinden biridir. Gazlı içeceklerdeki asitler ve asidik şeker yan mamulleri, diş minesini yumuşatıp çürük oluşumuna neden olurlar. Yanlış diş fırçalama, dişlerin gıcırdatılması veya diğer koşullarla birlikte daha yumuşak hale gelen diş minesi, diş kaybına neden olabilir. Tüm gazlı içecek tüketiminin yalnızca % 14’ünü oluşturan şekersiz içecekler, şekerlilere oranla daha az zararlıdır. Yine de asitli olduklarından çeşitli problemlere neden olmaktadırlar.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.