Ramazan’a Yakışan Hediye: Hilye Ve Hüsnü Hat Levhaları

Ramazan’a Yakışan Hediye: Hilye Ve Hüsnü Hat Levhaları

Ramazan ayının bereketi İslam sanatlarını canlandırdı. Belediyeler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve TV kanallarının ay boyunca sürecek etkinlikleri unutulmaya yüz tutan tezhip, minyatür, hüsnü hat (güzel yazı) gibi İslam sanatlarını yeniden gündeme.

Ramazan ayının bereketi İslam sanatlarını canlandırdı. Belediyeler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve TV kanallarının ay boyunca sürecek etkinlikleri unutulmaya yüz tutan tezhip, minyatür, hüsnü hat (güzel yazı) gibi İslam sanatlarını yeniden gündeme taşıdı. İslam sanatlarına gönül verenler İslam sanatı eserlerinin sadece Ramazan’da değil, modern sanatlar gibi yıl boyunca gündemde kalmasını arzuluyor. Bu bağlamda Türk İslam eserlerinin Ankara Çukurambar 1425.cadde üzerindeki satış merkezi Sufiyane, önemli bir kampanyaya imza attı.

    'Hilyesiz ev kalmasın' sloganıyla hareket eden sanat evi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) bir kompozisyon içinde tasvir eden levhaları ile birlikte tüm hüsnü hat levhalarında indirime gitti. Sanat evinin sahibi Sami Oral, Ramazan vesilesiyle Osmanlı döneminde her evde bulunan Hilye-i Şerife kültürünü yeniden hatırlatmak düşüncesiyle yola çıktıklarını aktarıyor. Oral kampanyayı ilişkin şu bilgileri verdi: 'Efendimiz’in (SAV) mübarek şemaili şerifinin bulunduğu eve huzur, mutluluk ve bereket getirdiğine, hırsızlık, yangın gibi kötülüklerden koruduğuna inanılır. Biz de Ramazan ayını anlamlı kılmak, bu güzelliği tüm hanelere taşımak amacıyla Hilye-i Şerife levhalarıyla birlikte tüm levhalarda indirime gittik. Sufiyane’de ay boyunca Hilyeler 40 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Sloganımız ‘Hilye Ramazan’a yakışan en güzel hediye.'"

    Sufiyane, Çukurambar Mah. 1425.Cadde No:9/C Çankaya adresinde hizmet veriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.