Ramada hizmete girdi

Ramada hizmete girdi

Ramada Plaza Konya Genel Müdürü Yavuz Sakman, “Otelimiz 60 milyon TL’ye mal oldu. Otelle birlikte yurt projemiz var, inşaatı devam ediyor. Konya cazibe merkezi haline gelecek” dedi

Mevlana Hoşgörü, Barış, Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlediği Çarşamba Söyleşileri'nin 58. hafta konuğu Ramaza Plaza Konya Genel Müdürü Yavuz Sakman oldu. Söyleşiye katılan Yavuz Sakman “Yatırım ve Turizm” konusunu ele aldı. Ramada Plaza’da düzenlenen ve yoğun ilgi gören programda Sakman dinleyicilerle hayat hikâyesini paylaştı. Sektöre bulaşıkçı olarak giriş yaptığını söyleyen Sakman, “En dipten başladım. Zaman içinde kendimi geliştirdim ve yabancı dil öğrendim. Yaklaşık bir buçuk yıl sonra yükseldim ve para kazanmaya başladım. O dönemlerde yükselme zordu ve başardım. Aldığım eğitimlerin ardından 2001 yılında Hilton Konya’da şehir otelciliğine adım attım. Dedeman'ın bize büyük katkısı oldu” diye konuştu.

60 MİLYONLUK YATIRIM

Ramada ile Konya'nın yeni bir marka otel kazandığını belirten Sakman, "Amerikan menşeili olan Ramada 1954 yılında han olarak faaliyete geçmiş. Dünyada 800, Türkiye’de 47 tane Ramada Grubu var. Gölgelik yer anlamına geliyor. Ramada Plaza Konya 255 odalı. Üçgen bir konsept ile çalışıldı. Butik bir tarz yaratıldı. Selçuklu renkleri ön plana çıkarıldı. Turkuaz ağırlıklı renk kullanıldı. 13 suit, bir kral dairemiz var. Balo salonumuz, toplantı salonlarımız, spor kulübümüz, 15. katta dünya mutfağının ve unutulmuş Türk lezzetlerinin sunulduğu güzel bir restaurantımız da var. Bir ay sonra açılacak inşallah. Otelimizin yatırımı 60 milyon TL’ye mal oldu. Hala yatırımımız devam ediyor. Otelle birlikte yurt projemiz var, inşaatı devam ediyor. Premium tarzında bir yurt olacak. Olası bir durumda dört yıldızlı bir otele çevireceğiz. Altına da küçük bir çarşı yapacağız. Yaklaşık yedi ay sonra orası da bitecek. Bu yatırımlarla birlikte Türkiye’nin ikinci büyük kongre merkezi olacak olan Selçuklu Kongre Merkezi’nin açılmasıyla Konya cazibe merkezi haline gelecek" dedi.  

TURİZM ETKİLENDİ

Konya turizminin geldiği son aşamayı değerlendiren Sakman, şu ifadeleri kullandı: “Konya ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuz olaylardan önce turizm anlamında çok önemli bir ivme yakalamıştı. Turistlerin daha çok kalması açısından Sille, Kilistra gibi tarihi yerlerde önemli çalışmalar yapılmıştı. Aynı şekilde Çatalhöyük, İvriz gibi değerli eserlerin bulunduğu yerlerde de turistlerin ilgisini çekebilme adına çalışmalar yapılmalı. Tarihi dokuyu en iyi şekilde yansıtan Mengüç Caddesi’nde ve civarındaki caddelerde festivaller düzenlenmeli. Selçuklu yaşantısı yaşatılmalı. Tüm esnaf birlik olarak o döneme ait her şeyi sergilemeli. Bu şekilde daha çok turist çekebiliriz. Karamsarlığı kabul etmiyoruz. Türkiye’ye gitmeyin, orada savaş var çağrıları diğer ülkeler tarafından sürekli yapılsa da biz hala umutluyuz. Turistleri geri getirirsek büyük bir rahatlığa kavuşacağız" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.