Rakiplerin gözü  savunmada

Rakiplerin gözü savunmada

Sezonun ilk yarısında savunması ile göz dolduran Konyaspor’da Ahmet Çalık ve Abdülkerim’in performansı birçok rakibinin dikkatini çekti. İlk yarıda başarılı bir performans ortaya koyan Konyaspor savunması ikinci yarıda da aynı performansı sürdürmek istiyo

Sezonun ilk yarısında savunması ile göz dolduran Konyaspor’da Ahmet Çalık ve Abdülkerim’in performansı birçok rakibinin dikkatini çekti. İlk yarıda başarılı bir performans ortaya koyan Konyaspor savunması ikinci yarıda da aynı performansı sürdürmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek devre arasına 39 puanla 2.sırada giren Konyaspor, savunma performansı ile dikkat çekiyor. Sezonun ilk yarısında oynadığı 19 maçta 15 gol yiyen yeşil-beyazlı ekip ligin en az gol yiyen 2. takımı oldu. Lider Trabzonspor ise 14 gol ile en az gol yiyen 1. takım olmayı başardı.

Yeşil-beyazlı ekip, ligdeki son 5 maçta ise kalesinde sadece 2 gol gördü.

Gaziantep’e deplasmanda 3 -2 mağlup olan Konyaspor, diğer 5 maçta ise iyi savunma yaptı ve rakiplerine 2 kez gol izini verdi. Yeşil-beyazlılar, gol yemediği 3 maçta Beşiktaş ile Antalyaspor’u 1-0’lık skorlarla geçti. Sahasında Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kalan Konyaspor, Karagümrük ve Hatayspor’u 4-1 ve 3-1’lik skorlarla geçmesini bildi. Yeşil-beyazlılar böylece 2 gol yediği son 5 maçta 13 puan topladı.

Konyaspor, ligde bu sezon oynadığı 19 maçın 8’inde ise kalesini gole kapatma başarısı gösterdi.

Geçen sezon 19 haftada 24, 2019-20’de 27, 2018-2019’da da 21 gol yiyen yeşil-beyazlı ekip, bu sezon ise kalesinde15 gol gördü. 2021-2022’de 15 gol yiyerek başarılı bir görüntü ortaya koyan Konyaspor, 3 sezonun ardından savunmada başarılı bir grafik çizdi.

BAŞARIDA EN BÜYÜK SÖZ SAHİBİ AHMET ÇALIK VE ABDÜLKERİM OLDU

 

Konyaspor’da özellikle savunmada görev yapan Ahmet Çalık ile Abdülkerim Bardakçı, başarılı performans sergilediler. Abdülkerim Bardakçı bu sezon takımına gol yollarında da katkı sağlayan isimlerin başında geldi. Genç futbolcu bu sezon çıktığı 17 maçta 3 gol atarken 3 kez de gol pası vererek takımın galibiyetlerinde büyük rol oynadı.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.