Rahatsızlık veriyorlar!

Rahatsızlık veriyorlar!

Konya halkı, her yıl yaz aylarında aynı çileyi çekiyor. Düğünlerde veya çetnevirlerde kendini bilmezler tarafından ateşlenen silahın kurşununa kurban olmak istemediklerini söyleyen Konyalılar, "Balkonumuzda bile artık rahatça oturamıyoruz" diyor

Sıkıntının her yıl dile getirilmesine ve yapılan onlarca uyarıya rağmen, düğünler ve çetnevirler resmen savaş alanına dönüyor. Eğlenceye davet edilenler ve etraftakiler açıkça hedef tahtası haline getiriliyor. Bir eğlence aracı olarak görülen silah, sadece tedirginlik ve rahatsızlık veriyor. Genellikle kırsal alanlarda daha çok görülen bu tarz maganda olayları, ne yazık ki şehir merkezine de sıçradı. Gündüz vakti bile silahlar ateşlenmeye başladı. Kendini bilmez birkaçı yüzünden insanların canı bir hiç pahasına tehlikeye atılıyor. İnsanların en mutlu günleri adeta kâbusa dönüşüyor. Konya halkı, kör bir kurşuna gitmemek için artık evlerinin balkonlarında bile oturamadığını söylüyor. Özellikle çetnevirlerde silahı en fazla sıkan askere gidecek olan gencin arkadaşları oluyor.

21 YAŞ VE ALTI SİLAH TAŞIYOR!

Geçtiğimiz günlerde Polis Lojmanları'nın arka tarafında yapılan bir çetnevirde silahların ateşlenmesi, bilincin ne kadar azaldığını gün yüzüne çıkarıyor. Özellikle 21 yaş ve altı kesimin, çetnevirlerde rahatlıkla silah sıkması da gelecek adına büyük endişeler oluşturuyor. Bu gençlerin silaha nasıl bu kadar kolay ulaştıkları ise merak ediliyor. Vatandaş, yetkililerden konu ile ilgili acil çözüm bekliyor. Magandalar ise ateşli silahlar hakkında kanuna muhalefetten suç işlediklerini bilmiyor.

BU KADARINA DA PES!

Yine geçtiğimiz gün Şafak Caddesi üzerinde yaşanan bir olay "Bu kadarına da pes" dedirtti. Arabası ile düğün evine gelen bir grup, arabasının camlarından sarkarak rastgele havaya ateş etti. Magandaların, balkonda birilerinin olup olmadığına aldırış etmeden böylesine bir tutum sergilemesi vatandaşın tepkisine neden oldu. Duyarlı vatandaşlar hemen telefona sarılarak, 155'i aradı ve şahısları şikayet etti. Yalçın Aktav isimli bir vatandaş da isyanını dile getirdi. İlgililerden ivedilik ile çözüm beklediğini söyleyen Aktav, "Sayın Vali ve Emniyet Müdürümüzden bir ricamız olacak. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri evimizin balkonunda oturmaya hasret kaldık. Düğün konvoyundaki silah sıkmalardan dolayı aşırı derecede rahatsızız. Lütfen bu iki gün önlemler artırılsın. Özellikle Doktor Ahmet Özcan Caddesi'nde bir ekip görevlendirilirse güzel olacak. Kayıt altına alınırsa, şikayetimizde ne kadar haklı olduğumuz görülür" şeklinde konuştu.

İDRİS BAKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum