Radyoloji’de randevusuz dönem

Radyoloji’de randevusuz dönem

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Radyoloji Bölümü’ne Türkiye’de sadece 2 hastanede bulunan son teknoloji ürünü 1 adet Emar cihazı satın aldı

Cihazın hizmete girmesi ile Emar’da randevusuz sisteme geçildi. Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Sakarya, 7 gün 24 saat çalışabilen kapasiteye sahip Emar cihazının, günlük 100 hastaya hizmet verdiğini söyledi.
Prof. Dr. Mehmet Emin Sakarya, “Mevcut ünitemiz son aylarda bölgenin ihtiyacına yeterince cevap veremez duruma gelmişti. Bu nedenle de hastalarımıza randevu verip, onları çekim için bekletmek zorunda kalıyorduk. Bu cihazımızın hizmete girmesi ile randevulu dönemi geride bıraktık. Artık hastalarımızın rutin çekimlerini günlük yapabiliyoruz. Türkiye’de sadece 2 hastanede bulunan cihazın 3’üncüsünü hastanemize kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.
Son teknoloji ürünü cihazın birçok yeniliği de beraberinde getirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Sakarya, “Hastalarımızın çekimlerini artık 8-10 dakika gibi kısa sürede yapabiliyoruz. Sinir yollarını ve kas liflerini renkli olarak üstelik çok net şekilde görüntüleyebiliyoruz.
Ayrıca işlem öncesi hastalarımıza ilaç vermeden çekim yapabiliyoruz. Üstelik bu hizmeti isteyen tüm hastalarımıza emsal hastanelere kıyasla düşük ücret karşılığında veriyoruz. Bu teknoloji, hastalarımız ve personelimizin sağlığı açısından çok önemli olan radyasyon riskini de tamamen ortadan kaldırıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.