PTT çalışanlarından YPK kararına tepki

PTT çalışanlarından YPK kararına tepki

Birlik Haber-Sen, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının söylenildiği gibi eşit işe eşit ücret anlayışını gerçekleştirmediği savundu

Birlik Haber-Sen, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının söylenildiği gibi eşit işe eşit ücret anlayışını gerçekleştirmediği savundu.

 

Kayalıpark PTT önünde sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Birlik Haber-Sen Konya Şube Başkanı Nedim Akan, YPK kararlarının beklentilere cevap vermediğini ve PTT personelinin mağduriyete uğradığını söyledi. Basın açıklamasına Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Latif Selvi de katıldı. Nedim Akan, 3 Kasım ve 23 Kasım 2011’de Ankara Kızılay Meydanı’nda Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikalarla birlikte YPK kararını kabul etmediklerini belirtip yayınlanan YPK kararını yaktıklarını hatırlatarak, Çalışma Bakanı Faruk Çelik' ten konuyla ilgili çözüm beklediklerini kaydetti.

 

“Bu eylemlerimiz mağdur olan PTT çalışanlarının mağduriyeti giderilip EK YPK Kararı çıkana kadar da devam edecektir” diyen Akan, şunları kaydetti: “Personellerin mağduriyetlerinin giderilebilmesi için çıkmasını istediğimiz Ek YPK kararında, iş yükünün ağırlığını çeken diğer personellerin durumu göz önüne alınarak, personellerin iş verimliliğinin artırılması, moral motivasyonunun yükseltilmesi için ekonomik şartlarda göz önüne alınarak adı geçen diğer PTT personellerinin ek ödeme oranlarının 20 puan arttırılması gerekmektedir.

 

Ayrıca 666 sayılı KHK ile KİT'lerde çalışan sözleşmeli personel arasında eşit işe eşit ücret uygulaması göz önüne alınmamıştır. Eşit işe eşit ücret ilkesi göz önüne alınarak PTT’deki çalışanların ek göstergeleri de en düşüğü 3 bin 600 ek gösterge olmak üzere bütün unvan ve kadroların adı geçen diğer kurumlarla aynı orana getirilmelidir. PTT'de görev yapan personelin iş yükü benzer diğer kurumlardan çok daha fazla olmasına rağmen, bu kurumlarda yüksek okul mezunu bir memur 2 bin 700- 2 bin 800 TL maaş alırken PTT' deki üniversite mezunu bir memur ise en fazla 2 bin TL maaş almaktadır. 666 sayılı KHK göz önüne alınarak PTT personelinin maaşlarının da aynı seviyeye getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Latif Selvi de memur ve işçilerle ilgili karar alınırken mutlaka o alandaki yetkili sendikadan görüş alınması gerektiğini, ancak bazı uygulamalarda sendikaların görüşünün alınmadığını bu durumda da yeni sorunların ortaya çıktığını kaydetti. Selvi, bunun örneğinin YPK kararlarında ortaya çıktığını bu kanunun memurun mağduriyetini gidermekten çok yeni mağduriyetleri de beraberinde getirdiğini dile getirdi.

 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.