Protez bacağını geri verecek

Protez bacağını geri verecek

Vatani görevini yaparken bir askerin bunalıma girmesi sonucu açılan ateşte bir bacağını kaybeden Konyalı Hasan Ata'dan protez bacağının parası faiziyle birlikte geri istendi.

Vatani görevini yaparken bir askerin bunalıma girmesi sonucu açılan ateşte bir bacağını kaybeden Konyalı Hasan Ata'dan protez bacağının parası faiziyle birlikte geri istendi.
Evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Hasan Ata, 1993 yılında Gaziantep'in Islahiye ilçesinde vatani görevini yaparken bir askerin bunalıma girmesi sonucu iki arkadaşıyla birlikte yaralandı. Ata, bu olaydan dolayı sağ bacağını kaybetti. Tedavisinin ardından normal protez bacak taktıran Ata, 2009 yılında elektronik protez için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu. Yapılan incelemenin ardından şartlaron uygun olduğu belirtilerek Ata'ya elektronik protez bacak takıldı. Elektronik protez bacakla normal bir yaşam sürmeye başlayan Ata'ya 2 yıl sonra SGK'dan ihbarname geldi. Gelen ihbarnamede Ata'nın 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına girmediği gerekçesiyle elektronik protez bacağın bedeli ve faiziyle birlikte 7 gün içinde 74 bin 733 TL ödemesi istendi.
Askerlik vazifesini yerine getirirken talihsiz bir olay sonrası bir bacağını kaybettiğini anlatan Ata, "1999 yılına kadar devletin bize sunduğu tüm imkanlardan yararlandık. 1999 yılında yeni bir düzenleme yapıldı, terör ile vazife malulü olanların durumu değişti. Biz de protez bacak taktırırken SGK'ya ödenip ödenmediğini sorduk. Onlar ödeniyor diye yanıt verince yaptırdık. Bacak takıldı, parası firmaya ödendi ve aradan 2 yıl geçti, bize bir yazı geldi. Yazıda Terörle Mücadele kapsamına girmediği için
daha önce firmaya ödenen parayı faiziyle birlikte 74 bin 733 lira olarak 7 gün içinde ödememiz istendi. Böyle bir yazı gelince üzüldük. İlk başta ödenmiyordu, neden ödendi. Ödeyemeyeceğim için ya bacağı alacaklar ya da alacaklarından vazgeçecekler. Alırlarsa ayağı verip, koltuk değnekleriyle yaşamaya devam edeceğim" dedi.
40 yaşındaki Ata'nın çocukları, babalarının protez bacağının alınmamasını ve devletin sahip çıkmasını istediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.