Protein Tozları ne işe yarar

Protein Tozları ne işe yarar

Kası oluşturan ana madde protein olduğundan dolayı protein tozu vücut geliştirme sporu yapan kişiler için en önemli besindir.

Kası oluşturan ana madde protein olduğundan dolayı vücut geliştirme sporu yapan kişiler için en önemli besindir. Sporcuların kilo başına günlük protein ihtiyacı 2gr'dır. Besinler ile protein alınabilse de tam anlamıyla yeterli olmuyor ve takviye protein tozlarına ihtiyaç duyuluyor. Sürekli tavuk ya da et yenilemeyeceği için protein tozu büyük bir avantajdır. Protein tozu doğru ve düzenli kullanımda kas inşası için oldukça etkilidir ve kolayca sindirilir.


Protein Tozu nasıl kullanılır?

Protein tozları genellikle peynir altı suyunun izole edilmesiyle elde edilir, hammaddesi peynirdir. Peynir altı suyundan ve doğal işlemlerden geçirilerek yapılır. Protein tozları doğal ve zararsız ürünlerdir. Protein tozu içerisinde vitaminler, amino asitler, glutaminler gibi pek çok takviye besin ihtiva eder. Bunlar da size kas inşanızda, daha canlı olmanızda ve direnç kazanmanızda size yardımcı olur. Özellikle antrenman sonrası su ile karıştırılan proteini almanız, kaslarınızı besleyerek, kaliteli proteinin tüm kas lifleri tarafından emilmesini sağlar. Sabahları aç karnınıza protein tozu almanız da oldukça verimli sonuçlar almanızı sağlar. Çünkü vücut uzun süreler aç kaldığında yenen her besini bütün vücuda göndermeye çalışır ve siz de bu süreçte protein tozu gibi kaliteli bir besin göndererek vücudunuz oldukça iyi bir protein emilimi yapmış olur. Karaciğer fonksiyonları tam çalışmayan ya da böbreklerinde büyük sorunlar olan kişilere protein tozları önerilmez. Çünkü hastalık bulunan organlara ekstra yük bindirilmemelidir.

Amino asitlerden oluşan proteinlerin hem geliştirici hem de onarıcı yönü bulunmaktadır. Vücut geliştirmek için kullanılmasında önemlidir.

doğal besinler dışında alınan her türlü madde bilinçli olarak tüketilmelidir. Çok fazla güç sarf eden insanlar, hem kaybettikleri enerjinin telafisi hem de daha güçlü ve zinde olmak için yeterli miktarda protein almalıdır. 

Yüksek Protein içeren Protein Tozları Spor salonlarında protein tozunu kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak protein tozunu daha önce hiç kullanmamış ve bilgi sahibi değilseniz bununla ilgili bir uzmana danışarak tüketmelisiniz. Protein tozlarının vücut üzerinde bir yan etkisi yoktur. Kimyasal ilaç veya sentetik madde değildir, sadece kas yapmanız için gerekli olan protein takviyesi sağlar.

Özellikle diyetisyenler de zayıf kişilerin kilo almaları için, kilolu kişilere de metabolizmalarını hızlandırıcı etkisi nedeniyle öğün olarak öneriyorlar. Yapılan araştırmalara göre Whey Proteinlerin  (Sütün içinde bulunan proteinden biridir.) vücutta ki kanser hücrelerine karşı iyi geldiği bilinmektedir. Protein tozundan iyi bir verim alabilmek için mutlaka sıkı bir beslenme programı uygulamanız gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.