Prof. Dr. Yaylalı’nın Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü Mesajı

Prof. Dr. Yaylalı’nın Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü Mesajı

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Çanakkale zaferinin 101. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Prof. Dr. Yaylalı, mesajında şunları kaydetti; “Bu gün milletimizin duruşunu tüm dünyaya gö...

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Çanakkale zaferinin 101. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Yaylalı, mesajında şunları kaydetti; “Bu gün milletimizin duruşunu tüm dünyaya gösterdiği anlamlı bir gündür. Çanakkale Zaferi tek yürek olmuş Anadolu insanının neler başarabileceğinin açık bir örneğidir.

Çanakkale Zaferi, Anadolu’nun dört bir tarafından gelen, göğsü imanla dolu Mehmetçiğin tek yürek, tek bilek olarak kenetlendikleri ve “ Çanakkale Geçilmez” dedirttikleri bir ibret abidesidir.

18 Mart Çanakkale Zaferi milletimizin bağımsızlık ruhuna karşı kurulan zincirlerin kırıldığı kutlu bir gündür. Tarihimizin her döneminde gençlerimiz üzerine düşen görevi canları pahasına yerine getirmiştir. Bundan sonra da gençlerimize ciddi görevler düşmektedir. Çanakkale’de şehit verdiğimiz gençlerimizle aynı ruh ve bilinçte olan evlatlarımız Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması noktasında üzerine düşeni yapacaktır. Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan Türk milletinin kahraman vatan evlatlarını, 101.Yıl Dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, minnet ve şükranla anıyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.