Prof. Dr. Sarı öğrencileri uyardı

Prof. Dr. Sarı öğrencileri uyardı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, sona eren Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonrası tercih yapacak öğrencileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, sona eren Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonrası tercih yapacak öğrencileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Eğitimin hayat boyu devam ettiğini, öğrencilerin kazandıkları okulda alacakları eğitimin, hayat boyu süren eğitimin önemli bir parçası olduğunu belirten Prof. Dr. Oktay Sarı, “Bu süreçte elde edilen kazanımlar, sonraki süreci de önemli ölçüde etkileyecektir. Gittiğiniz okulun bulunduğu şehir, sosyal ortam, okulun fiziki yapısı, teknolojik donanım ve eğitim kadrosu çok önemlidir. Sadece tercih kılavuzunda göz gezdirerek, okulla ve üniversiteyle ilgili hiç araştırma yapmadan tercih listenizi hazırlamanız, beklentilerinizi tam olarak karşılamayacak bir adım olabilir. Çok iyi düşünerek, ince eleyip sık dokuyarak, öğretmenleriniz ve ailelerinizle karşılıkla fikir alışverişi içinde üniversitenizi ve fakültenizi belirleyin. Çok sıkı bir çalışma temposunun ardından lisans yerleştirme sınavında başarı gösteren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Şimdi tercih dönemi başladı ve umarım tüm gençlerimiz istedikleri lisans ya da ön lisans programlarını kazanır ve gittikleri okullarda da başarılarının devam ettirirler” dedi.
“FAKÜLTE VE HASTANEMİZ GELECEĞİN HEKİMLERİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN VAR”
Selçuk Üniversitesi’nin 37 yıllık geçmişiyle ülkenin eski üniversitelerinden biri olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Sarı, “Bölündükçe büyüyen ve bağrından pek çok üniversiteyi çıkaran Selçuk Üniversitesi 70.000 civarındaki öğrencisiyle ülkemizin önemli bir değeridir. Bu büyük üniversitenin büyük fakültelerinden biri de Selçuklu Tıp Fakültesi’dir. Tıp Fakültemizin hastanesi ülkemizin en büyük hastanelerinden biridir. Fiziki imkanlarımızın yanında güçlü eğitim kadromuz ile de geleceğin hekimlerine imkanlar sunma arzusundayız. Prensibimiz öğrenci odaklılıktır. Bu fakülte ve hastanemiz geleceğin hekimleri olan öğrencilerimizin için vardır” diye konuştu. Prof. Dr. Sarı, tercih döneminde adaylara Selçuklu Tıp Fakültesi ya da tıp eğitimi ile ilgili her türlü danışmanlık desteğini de vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.