Prof. Dr. Canan Karatay meyvelerle ilgili açıklama yaptı: Bunları yemeyin

Prof. Dr. Canan Karatay meyvelerle ilgili açıklama yaptı: Bunları yemeyin

Doğal üretim meyve ve sebzeleri bulmanın gitgide zorlaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, yaz aylarında bazı meyvelerden uzak durmak gerektiğini açıkladı. İşte o meyveler…

Gıda sektöründe giderek yayılmaya başlamış olan hormonlu üretim, özellikle taze sebze ve meyve tüketimini zorlaştırıyor. Sık sık beslenmenin doğal olması gerektiğine dikkat çeken isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, beslenmenin doğal üretilmiş gıdalardan oluşmaması halinde faydadan çok zarar sağlayacağına dikkat çekiyor. Bir uyarı daha gerçekleştirmiş olan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez yazın meyve tüketimi yaparken dikkat edilmesi gereken detaylara işaret ederek, özellikle uzak durulması gereken 4 meyveyi açıkladı. İşte o meyveler…

ŞEKER HASTALARI ÖZELLİKLE DİKKAT!

Yaz aylarında artan ve son derece lezzetli bir meyve olan kiraz tüketimini şeker hastalarına önermeyen Prof. Dr. Canan Karatay, şeker hastalarının kirazdan uzak durması gerektiğini ifade etti. Kiraz için ‘ara öğün tehlikeli’ ifadesini kullanan Prof. Dr. Canan Karatay, bilhassa akşam yemeğinden sonra meyve yemeyi önermediğini yaz ayları için tekrardan hatırlattı.


Prof. Dr. Canan Karatay uyardı! Yazın bu meyveleri yiyenler resmen sağlığını riske atıyor

ZERDALİ TÜKETİMİNİ ARTTIRMAK ŞART

Yaz ayı için başka önerilerde de bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, vişnenin çok sağlıklı olduğunun altını çizdi. Özellikle şekersiz kaynatılan vişne suyunun tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, kayısı ile zerdali arasındaki farkı da anlattı. Zerdalinin daha az şeker içerdiğini söyleyen uzman isim, kayısının yerine zerdali tüketmeyi önerdi. Ayrıca nektarinin genetiğiyle oynanmış bir meyve olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, bunun yerine şeftali tüketilmesi gerektiğini belirterek, uyarılarını sürdürdü.

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı! Yazın bu meyveleri yiyenler resmen sağlığını riske atıyor

BAZI YAZ MEYVELERİ ÜRİK ASİT İÇERİYOR

Bazı yaz meyvelerinin ürik asit ve trigliserid yüksekliği yapabileceğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay; kavun, karpuz, incir ve üzümün dikkatli tüketilmesi gerektiğini söyleyerek, bu dört meyveyi sevenleri uyardı. Bunların hastalıklara sebebiyet verebileceğine dikkat çeken uzman isim, kontrollü tüketiminin oldukça önemli olduğunu belirtti. Ayrıca uzman isimden tüketilmesi gereken meyvelere ilişkin de bir açıklama geldi. Koyu renk meyveleri öneren Prof. Dr. Canan Karatay; böğürtlen, mürdüm eriği ve karadut gibi meyvelerin sağlığa daha faydalı olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.