Potada final son maça kaldı

Potada final son maça kaldı

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off yarı final 4. maçında sahasında Ormanspor ile karşılaşan Konyaspor Basket rakibine 68-63 yenildi. Alınan bu sonuçla seri 2-2’ye geldi ve final şansı Ankara’ya kaldı.

Maça iki takımda tutuk bir hücum anlayışıyla başladı. Konyaspor da Ormanspor da yakaladığı hücumları acemice harcadı. Konyaspor Basketbol 4- 2 geriye düştüğü ilk dakikalarda kazanılan basket faul ile 5-4 öne geçmeyi başardı. Yeşil-beyazlı ekip farkı açmaya devam ederek skoru 13-4’e kadar getirdi. Konuk ekip Ormanspor skoru 15-10 getirdi ancak Marcus Hall attığı 3’lük ile farkın kapanmasına izin vermedi18-10. Ormanspor ilk çeyreğin sonuna doğru farkı 2 sayıya indimeyi başardı. Ancak yeşil-beyazlı ekip bulduğu 3’lükle ilk çeyreği 21-16 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci çeyreği karşılıklı basketlerle başladı ancak iki takım da birçok hucümdan eli boş döndü. Konyaspor Basket çeyreğin son beş dakikasına 27-24 önde girdi. Ancak ilerleyen dakikalarda 30-29 geriye düştü. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarının ilk basketini konuk Ormanspor 3 sayılık atışla buldu 29-33. Bu dakikadan sonra rakibine üstünlük sağlayamayan yeşil-beyazlı ekip yaptığı top kayıpları ile dikkat çekti. Skor 32-37 iken Ormanspor sportmenlik dışı faul yaptı ve skor 34-37’ye geldi. Konyaspor farkı azaltmaya çalışırken rakip buna izin vermedi ve farkı 10 sayıya kadar açtı. Bu dakikadan sonra biraz toparlanan Konyaspor Basketbol Marcus Hall’ın basket faulü ile birlikte skoru 41-44’e getirdi Yeşil-beyazlı ekip yakaladığı bu skor avantajını değerlendiremedi ve fark tekrar 10 sayıya çıktı. Karşılaşmanın 3. periyotu 43-53 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın son çeyreğine iyi başlayan Konyaspor Basketbol art arda bulduğu iki basketle skoru 47-53’e getirdi. Ormanspor bu basketlerin ardından mola aldı. Molanın ardından Yeşil-beyazlı ekip 3 sayılık basket ile farkı 3 sayıya indirdi. Konyaspor Basketbol son 1 dk 34 saniyeye de 3 sayı geride girdi 62-65. Ancak yeşil-beyazlı ekip maçın sonunu getiremedi ve sahadan 63-68 yenik ayrıldı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.