"Portakal Çiçeği Karnavalı" Programında Değişiklik

"Portakal Çiçeği Karnavalı" Programında Değişiklik

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” programında terör saldırıları nedeniyle bazı değişikliklere gidildi. Karnaval daha önce planlandığı...

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” programında terör saldırıları nedeniyle bazı değişikliklere gidildi. Karnaval daha önce planlandığı gibi 6-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Karnavalda kültür ve sanat etkinlikleri, sanatsal sergiler, söyleşiler, imza günleri, tanıtım etkinlikleri, çeşitli açık hava atölyeleri, sportif gösteriler, lezzet istasyonları gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Adana hediyelikleri ve el sanatları stantları kurulacak. Bu yıl sadece halk konserleri ve kortej yürüyüşü programdan çıkarıldı.

Karnaval Komitesi’nden yapılan açıklamada, Nisan’da Adana’da - 4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın iptal edilmesinin söz konusu olmadığına vurgu yapılarak şu görüşlere yer verildi:

“Bu oluşumun temeli, Nisan’da Adana’da bulunmak, sokakları dolduran muhteşem portakal çiçeği kokuları eşliğinde Adana sokaklarında hoşça vakit geçirmek, Adana mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmak, Adana ve civarında görülecek tarihi ve doğal güzellikleri ziyaret etmektir. Bu yıl da 6-10 Nisan 2016 tarihleri arasındaki karnaval günleri boyunca yine yurt içinden ve yurt dışından gelecek olan misafirlerimizi Adana halkı olarak en iyi şekilde ağırlayacağımızı, sokaklarımızın yine her Nisan’da olduğu gibi portakal çiçeği kokularıyla misafirlerini beklediğini, Adana kebabımızı, bici bicimizi en güzel şekilde kendilerine sunmaya hazır olduğumuzu, Adanalı misafirperverliğinin en sıcak halini kendilerine yaşatacağımızı bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.