Ponkobirlik hızla büyüyor

Ponkobirlik hızla büyüyor

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 63’üncü Olağan Mali Genel Kurulu binlerce çiftçinin katılımıyla Konya Şeker’in şeker ambarında gerçekleştirildi. Kooperatifin büyüme rakamları toplantıya damga vurdu

Genel Kurul'da gündem maddelerinin tümü oybirliğiyle kabul edilirken, toplantıya üreticilerin yanı sıra, çok sayıda belediye başkanı ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı. Kooperatifin mali tablolarının değerlendirildiği toplantıda çarpıcı büyüme rakamları dikkat çekerken, yönetim ve denetim kurulları ile hesaplar oybirliğiyle ibra edildi. Genel Kurulun kapanışında kürsüye çıkan Recep Konuk, daha önceki Genel Kurullara, Pankobirlik Yönetim Kurulu ünvanını da taşıdığını hatırlatarak “Biliyorsunuz, seçimlerden önce Yüksek Seçim Kurulu’nun almış olduğu karar gereğince Milletvekili adayı olmak için bu görevimizden çekilmek durumunda kalmıştık. Ancak, seçimlerden sonra beklenmedik bir gelişme oldu. YSK seçimlerden önce aldığı Pankobirlik Yönetim Kurulu üyeliği veya başkanlığı görevlerinden istifa etmedikçe aday olamaz kararını, Temmuz ayı sonunda aldığı yeni bir kararla değiştirdi ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın ve üyeliğinin seçimlerde aday olmak için istifa etmesine gerek olmadığına karar verdi. YSK’nın kararı neticesinde bu salondaki birçok arkadaşımızın Ankara’da bir mevzimi kaybettik acaba endişesi de ortadan kalkmış oldu” dedi.

ÇİFTÇİNİN GELİRİ ARTACAK

Kooperatiflerin dürüst, şeffaf, doğru ve katılımcı bir irade ile yönetildiğinde neleri başarabileceğinin ispatının Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi olduğunu ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, "Bizim çiftçimiz belki Hollandalılar'dan daha çok çalışıyor, terliyor ve emek sarf ediyor. Ancak onlar kadar kazanamıyor. Niye? Çünkü Antalya’ya kadar gelip onların ticaretini geliştirecek adamları var. Bunu becerebildikleri organizasyonları var. Nasıl yapmışlar? Bir araya gelip kurdukları kooperatifle yapmışlar. Tıpkı bizim gibi. Bizim yapmaya çalıştığımız gibi” diye konuştu. "Markamız pazarlarda büyüdükçe çiftçinin geliri de artacak" diyen Konuk, "Son 16 yıldır bu kooperatifin gündemi değişti. Pancardan başka gündemi olmayan bu kooperatif tarımla ilgili her şeyi konuşuyor artık. Başkalarının neler yaptığını, neleri başardığını konuşmayı, başkalarına ait destanları anlatmayı veya yurt dışında gördüklerimize övgü düzmeyi bırakalı çok oldu. Bu kurum artık bilanço rakamlarından, kişilerden çok geleceği konuşuyor yeni yatırımları, yeni üretim kalemlerini konuşuyor. Konuşmakla kalmıyor derde derman üretiyor” diye konuştu. Konuk, üreticilere hitaben yaptığı konuşmasının son bölümünde ise çiftçinin gündemini Ankara’ya taşımanın kendisinin siyasetteki varlık sebebi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.